HomeΚΡΗΤΗΛ. Αυγενάκης: “Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία”

Λ. Αυγενάκης: “Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει τον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία”

Μήνυμα για την εθνική επέτειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει τον αγώνα των Ελλήνων για να υπερασπιστούν τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, αναφέρει στο μήνυμα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου ο Γραμματέας Π.Ε. ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αυγενάκη:

“Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει τον αγώνα των Ελλήνων για να υπερασπιστούν τα υπέρτατα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Συμβολίζει τον αγώνα που με περίσσιο σθένος και αυτοθυσία έδωσαν οι Έλληνες ενάντια στον ολοκληρωτισμό, γράφοντας με «χρυσά γράμματα» άλλο ένα κεφάλαιο στη νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Η 28η Οκτωβρίου συμβολίζει το πρώτο δυνατό χτύπημα στις Δυνάμεις του Άξονα προσφέροντας μήνυμα ελπίδας στον ελεύθερο κόσμο, ενάντια στις δυνάμεις της βαρβαρότητας και του φασισμού. Τιμούμε, σήμερα, τη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. Τιμούμε τη μνήμη όλων όσων θυσίασαν τη ζωή τους!

Σε μια εποχή που ο λαϊκισμός και οι ακραίες φωνές βρίσκουν ξανά πρόσφορο έδαφος στην Ευρώπη, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Πιστοί στο ιστορικό μας καθήκον, οφείλουμε όλοι οι Έλληνες, εμπνευσμένοι από το έπος του ΄40, σε πνεύμα ομόνοιας και φιλοπατρίας, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την ανάταξη της Πατρίδας μας, να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και να αντιδράσουμε σε όλους όσοι επιβάλλουν τη φιλοσοφία του ολοκληρωτισμού σε όλα τα επίπεδα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση