HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες…»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες…»

Διασφάλιση της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος θέλει ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αρκετή καθυστέρηση θα ξεκινήσει και φέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τονίζει ότι το κύριο μέλημά του είναι να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, με συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή  στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπογράμμισε ότι θέλει να διασφαλίσει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αρχικά, ανέφερε: «Πέρυσι καθυστέρησε λόγω της παραίτησης του κ. Σφακιανάκη και τις χρονοβόρες διαδικασίες που ακολούθησαν, αλλά και στην έλλειψη χορηγιών. Εφέτος η καθυστέρηση οφείλεται αποκλειστικά στην ΕΠΟ, με την καθυστέρηση αποφάσεων για τα μπαράζ, τις εκλογές και φυσικά με την παραίτηση της Eπιτροπής Eπαγγελματικού Ποδοσφαίρου».

Από εκεί και πέρα, ειπώθηκαν τα εξής:

– Τι απαντά ο πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ όσον αφορά στην εξασφάλιση της αξιοπιστίας, για ένα πρωτάθλημα που ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουν ακουστεί πολλά;

«Η διοίκηση προσπαθεί να διασφαλίσει την αξιοπιστία. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος της διοίκησής μας. Πρέπει να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με την ΕΠΟ, την Πολιτεία και τη Σούπερ Λιγκ για να βρούμε τους τρόπους, ώστε να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία της διοργάνωσης. Όταν όμως υπάρχουν μηδενικά έσοδα, πώς θα είναι αξιόπιστη; Σαφώς και πρέπει να ψηφισθούν νόμοι και να υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορέσουμε κι εμείς να τα εφαρμόσουμε και να προστατευθεί το προϊόν».

– Στο εξωτερικό η Β’ κατηγορία λειτουργεί και ως φυτώριο νεαρών ποδοσφαιριστών. Αυτό μπορεί να γίνει στην Ελλάδα;

«Αυτός, επίσης, είναι από τους βασικούς στόχους της διοίκησής μας. Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Και αυτό φαίνεται από τις μικρές εθνικές ομάδες, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Εφέτος αποδείξαμε ότι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, καθώς μετά από σχετική συζήτηση με την ΕΠΟ, αποφασίσθηκε πως οι μη αδειοδοτούμενες ομάδες πήραν άδεια για απεριόριστο αριθμό παικτών κάτω των 23 ετών».

– Εκτός αυτών, ποιοι είναι οι στόχοι της διοίκησής σας;

«Να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες. Να μπορούν να αρχίζουν και να τελειώνουν όλες το πρωτάθλημα, χωρίς προβλήματα. Θέλουμε τα επόμενα 2-3 χρόνια να βρούμε χορηγούς στους οποίους, θα μπορεί να στηριχθεί η Φούτμπολ Λιγκ και να μην έχει ανάγκη κανέναν. Παράλληλα, διεκδικούμε ένα ποσοστό που μας οφείλεται από τη Σούπερ Λιγκ και θα φτάσουμε το θέμα μέχρι το τέλος. Εγώ είμαι πρόεδρος αμισθί. Καταφέραμε να μειώσουμε τα λειτουργικά έξοδα της Φούτμπολ Λιγκ από 1,6 εκατομμύρια ευρώ στις 350.000».

– Θεωρείτε ότι -εκτός από την οικονομική βοήθεια- η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων θα βοηθήσει προς κάποια κατεύθυνση το πρωτάθλημα;

«Βεβαίως. Αρκεί να σας πω ότι εάν δεν είχαμε καταφέρει με τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε την βοήθεια του αρμόδιου υπουργού και την τηλεοπτική χορηγία για δύο χρόνια, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ο μόνος που μας βοήθησε είναι ο υπουργός».

– Ποια είναι η παρακαταθήκη που θέλετε να αφήσετε στο ποδόσφαιρο; Όταν κάποια στιγμή αποχωρήσετε από την προεδρία της Φούτμπολ Λιγκ, πώς θα θέλατε να σας θυμούνται;

«Να έχουμε πετύχει την εξυγίανση της κατηγορίας. Να μπορούν οι ομάδες να είναι βιώσιμες. Και να αναβαθμισθεί το προϊόν της Φούτμπολ Λιγκ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση