HomeΕΛΛΑΔΑΗ ημερήσια διαταγή Καμμένου για την 28η Οκτωβρίου

Η ημερήσια διαταγή Καμμένου για την 28η Οκτωβρίου

«Το ΟΧΙ περιλαμβάνει τη διαφύλαξη των υψηλών αξιών του ελεύθερου και πολιτισμένου κόσμου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το ανάλογο μήνυμα για την 28η Οκτωβρίου είναι η ημερήσια διαταγή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου. «Το αθάνατο ΟΧΙ περιλαμβάνει όχι μόνο τους διαχρονικούς αγώνες του ελληνικού Έθνους για την υπεράσπιση της ελευθερίας αλλά και τη διαφύλαξη των υψηλών αξιών του ελεύθερου και πολιτισμένου κόσμου», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο υπουργός, στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου.

«Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι ημέρα εθνικής ενότητας και υπερηφάνειας. Σύσσωμος ο ελληνικός λαός έγραψε με ανεξίτηλο τρόπο σελίδες δόξας απέναντι στην επίθεση του φασισμού κατά των οσίων και ιερών της πατρίδας μας. Η ηρωική αυτή αντίσταση της Ελλάδας υπήρξε όμως και ιστορικό γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας, κρίσιμο για την πορεία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» παρατηρεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει «σήμερα περισσότερο από ποτέ αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον έχουμε ως ιερή παρακαταθήκη και να συνεχίσουμε να υπενθυμίζουμε σε φίλους και αντιπάλους κάτι πολύ σημαντικό και σπουδαίο, ότι η Ελλάδα είναι ελεύθερη εξαιτίας της θυσίας και του αίματος που έχυσαν οι ήρωες μας στα πεδία των μαχών».

Και συνεχίζει: «Ζούμε σε μία περίοδο γεωπολιτικών αμφισβητήσεων και ανακατατάξεων οι οποίες εκτυλίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα έχει ισχυρή και δυναμική παρουσία στη διεθνή πολιτική σκηνή και αναδεικνύεται σε πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση της συνεργασίας των λαών, διαχειριζόμενη με αυτοπεποίθηση τις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου».

Απευθυνόμενος προς το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τους εθνοφύλακες ο κ. Καμμένος τονίζει: «Χάρη σε εσάς μπορούμε να εκπέμπουμε τα μηνύματα που μας χαρακτηρίζουν ως έθνος, τα μηνύματα της ειρήνης και της ασφάλειας, της φιλίας και της συνεργασίας, αλλά και της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαιώνει ότι «τα στελέχη, τα στρατευμένα παιδιά και οι εθνοφύλακες μας υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της Πατρίδας, ενστερνιζόμενοι στο έπακρο τον όρκο που έχουν δώσει στη Σημαία να την υπερασπίζονται «μέχρι της τελευταίας ρανίδας του αίματός τους» και μας διασφαλίζουν τα μείζονα αγαθά, την ελευθερία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Ταυτόχρονα, προσθέτει, «η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δρα συνεχώς με γνώμονα τη διαρκή ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης των Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχύοντας την αποτρεπτική μας ικανότητα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη συνεχείς δράσεις για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών και των στρατευμένων μας, στόχο υψίστης προτεραιότητας για εμάς».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προτρέπει: «ας δώσουμε όλοι μαζί, τη δική μας υπόσχεση, ότι οι αγώνες και τα κατορθώματά τους θα αποτελούν φάρο της εθνικής μας συνείδησης. Τιμή και δόξα στην ηρωική γενιά του 1940 που έδωσε τα πάντα για το Έθνος και την πίστη μας. Υπό την Αγία Σκέπη της. Υπεραγίας Θεοτόκου, σας καλώ όλους να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο το εθνικό σας έργο» καταλήγειι.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση