HomeΕΛΛΑΔΑΗ Αχτσιόγλου ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Η Αχτσιόγλου ενημέρωσε την ΕΣΗΕΑ για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ

Θετικά μηνύματα για τη «σωτηρία» του ΕΔΟΕΑΠ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το πλαίσιο των ρυθμίσεων που εισάγει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή με στόχο τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του ΕΔΟΕΑΠ ενημέρωσαν σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφαλίσης, Αναστάσιος Πετρόπουλος τους εκπροσώπους της Διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ (Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης- Περίθαλψης) και των Ενώσεων των εργαζομένων στον Τύπο.

Το πλαίσιο των ρυθμίσεων θα δοθεί για έγκριση στη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στις καταστατικές διατάξεις του.

Η ρύθμιση που προωθείται προβλέπει την διατήρηση της αυτονομίας του ταμείου υγείας και επικούρησης των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Οι επιπλέον πόροι που απαιτούνται για τη συνέχιση της λειτουργίας του ταμείου κατανέμονται ως εξής:

-εισφορά 6% των εργαζόμενων +1% για το εφάπαξ

-εισφορά 8% των εργοδοτών

-εισφορά 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων

Η αρμοδιότητα είσπραξης των εισφορών περνάει στο Κέντρο είσπραξης ανείσπρακτων οφειλών ( ΚΕΑΟ) με στόχο να εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα ( κατασχέσεις λογαριασμών, ακινήτων κλπ) για τους οφειλέτες.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με πληροφορίες , οι ενώσεις των δημοσιογράφων επεξεργάζονται προτάσεις για τη σύνδεση των υπηρεσιών υγείας του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΠΥ προκειμένου να εξασφαλίζονται χαμηλότερες τιμές για την περίθαλψη και τις διαγνωστικές εξετάσεις με στόχο τη μείωση των δαπανών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση