HomeHL-9Μαθητές και εκπαιδευτικοί τιμούν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Μαθητές και εκπαιδευτικοί τιμούν την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Δασκαλογιάννη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων – προσκύνημα στο άγαλμα Δασκαλογιάννη παρουσία τοπικών αρχών και μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940, με οργανωτή τη Περιφερειακή  Ενότητα Ηρακλείου.

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ενώ στο μνημείο κατέθεσαν οι: Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Αντιδήμαρχος Παιδείας-Δια Βίου Μάθησης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης,  εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μαθητές, εκπρόσωποι σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων.

katathesh-stefanon2

Οι επετειακές εκδηλώσεις στο Ηράκλειο κορυφώνονται αύριο Σάββατο  28η Οκτωβρίου ως εξής:

ΩΡΑ 7:30

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

ΩΡΑ 8:00

Επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΩΡΑ 10:45

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο διευθυντής  του  26ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου,  κύριος Λέριος Νικόλαος .

katathesh-stefanon3

ΩΡΑ 11:30

Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

1)         Επιμνημόσυνη δέηση.

2)         Κατάθεση Στεφάνων

ΩΡΑ  12:00

Παρέλαση, από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης θα συνεχίσει προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου,  Κυρίλλου Λουκάρεως,  Αγίου Μηνά και θα τελειώσει στο ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά.

ΩΡΑ 17:30

Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση