HomeHL-9«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Συνεχίζεται η ενημερωτική καμπάνια της Τροχαίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενημερωτική καμπάνια για την οδική ασφάλεια υλοποιεί η Εληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», με τη διοργάνωση μιας σημαντικής έκθεσης.

Το πρόγραμμα θα υλοποιεί στο Ηράκλειο από την Τρίτη 7 Νοέμβρη έως την Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017 στις εγκαταστάσεις της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην λεωφόρο Ικάρου 5.

Στα Χανιά από την Τρίτη 28 Νοέμβρη έως την Κυριακή 10 Δεκέμβρη  2017 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Κ.Α.Μ. Μεγάλο Αρσενάλι) επί της Ακτής Ενώσεως & Πλατείας Κατεχάκη στο ενετικό λιμάνι.

Οι ενδιαφερόμενες εκπαιδευτικές κοινότητες προκειμένου να διοργανώσουν επισκέψεις στην έκθεση θα πρέπει να απευθύνονται στα εξής τηλέφωνα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Για την έκθεση Ηρακλείου στο 2810274115 ή στο [email protected]και

Για την έκθεση Χανίων στο 2821025752 ή στο [email protected]

Ποιος είναι ο σκοπός της έκθεσης

Με αφορμή την φιλοξενία της θεματικής εκδήλωσης “Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών” στην περιφέρεια Κρήτης οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες της Κρήτης να συμμετάσχουν στην μεγάλη γιορτή παιδείας και πολιτισμού που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία προς τιμήν τους.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων λειτουργεί πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής 214 έργων μαθητών, προερχομένων από όλη την Ελλάδα που επικοινωνούν με το δικό τους μοναδικό τρόπο μηνύματα ζωής και οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, γυναίκες και άνδρες τροχονόμοι θα περιμένουν τους μαθητές καθημερινά, από τις 09:00 το πρωί εώς τις 21:00 το βράδυ, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε Ηράκλειο και Χανιά, όπου όλα τα παιδιά θα συνοδεύονται στα πρώτα τους βήματα ως συνεπείς και υπεύθυνοι χρήστες του οδικού δικτύου. Οι αστυνομικοί αποκαλύπτουν μέσα από βιωματικά παιχνίδια τις αρχές της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς που πρέπει να ακολουθούμε όλες κι όλοι ανεξαιρέτως, μεγάλοι και μικροί ως πεζοί, ως ποδηλάτες, ως επιβάτες και συνεπιβάτες. Το εκπαιδευτικό ταξίδι των παιδιών ολοκληρώνεται στη γωνία της παιδικής δημιουργίας όπου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να αποτυπώσουν τις εντυπώσεις τους με υλικά ζωγραφικής. Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά προκειμένου να ανακαλούν αυτό το πρωτότυπο εκπαιδευτικό βίωμα με θέμα την Οδική Ασφάλεια.

Στην τηλεοπτική καμπάνια της διοργάνωσης ο Βασίλης Σκουλάς αναφέρει τα εξής:

https://www.youtube.com/watch?v=psTuVKTe4RE

Διαφήμιση
Διαφήμιση