HomeHL-SportsΟΦΗ Πλατανιάς 1-0

ΟΦΗ Πλατανιάς 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά τη φετινή χρονιά. Με γκολ του Αγγελου Χαντί στο 8′ κέρδισε με 1-0 τον Πλατανιά και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σημαντική νίκη ψυχολογία για τον ΟΦΗ, ο οποίος πηγαίνει με …φόρα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Stoiximan Football league, την προσεχή Δευτέρα στις Σέρρες.

Εξαιρετικό παιχνίδι για τον ΟΦΗ, ο οποίος είχε άριστη αμυντική λειτουργία, δεν κινδύνευσε απο τον Πλατανιά, πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκ΄ρι με τον Ορτέγκα (24′), αλλά και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ.

Οι περίπου 3.5-4 χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Γεντί Κουλέ, χειροκρότησαν την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει για τη φετινή χρονιά.

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα συνοδεύτηκε και από το γκολ του ΟΦΗ. Στο 9ο λεπτό, ο Ορτέγκα βρήκε χώρο στη μεσαία γραμμή και με ατομική προσπάθεια έστρωσε αριστερά στον Κοιλιάρα, ο οποίος σέντραρε για τον Χαντί που με ένα φοβερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πλατανιά.

Στο 24ο λεπτό ο ΟΦΗ έχασε διπλή ευκαιρία να κάνει το 2-0. Στην αντεπίθεση της ηρακλειώτικης ομάδας, ο Ορτέγκα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, επιχείρησε το πλασέ, όμως η μπάλα έγλυψε το δεξί κάθετο δοκάρι και απομακρύνθηκε για να φτάσει στα πόδια  του Χαντί που σούταρε στην κίνηση, όμως ο Κοκκαλάς του είπε «όχι».

Η πρώτη τελική για τον  Πλατανιά ήρθε στο 45ο λεπτό με τον Στανισάβλιεβιτς να δοκιμάζει από μακριά, αλλά ήταν άστοχος.

Με μία καλή ευκαιρία του Πλατανιά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο καθώς στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζιαμπάρης έκανε λάθος κοντρόλ και ο Παπανικολάου έκλεψε την μπάλα και βγήκε τετ α τετ με τον Στρέτζο, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε με το αριστερό πόδι.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο β’ ημίχρονο σημειώθηκε στο 66′ και ανήκε στον ΟΦΗ. Ο Κομεσίδης με σέντρα βρήκε τον Κουσκουνά, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι βρέθηκε πολύ κοντά στο 2-0, όμως ο Κοκκαλάς μπλόκαρε.

Ωραίο ένα – δύο από τους Μάρτο και Χαντί στο ύψος της μεγάλης περιοχής του  Πλατανιά, όμως το σουτ του τελευταίου πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι στο 67′.

Ο Πλατανιάς αδυνατούσε να απειλήσει τον ΟΦΗ και ουσιαστικά η μοναδική καλή του στιγμή στο 2ο ημίχρονο ήρθε στο 71ο λεπτό με το φάουλ του Μπούτνικ να εξουδετερώνεται δύσκολα από τον Στρέτζο.

Στο 74′, ο ΟΦΗ είχε άλλη μία καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν ο Κουσκουνάς έστρωσε στον Χαντί, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Πλατανιά.

ΟΦΗ (Ν. Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, Ορτέγκα, Κουσκουνάς, Χαντί (87′ Λεάλ), Μάρτος (73′ Όγκμποε), Παπαστεριανός (79′ Ρούσσος), Κομεσίδης, Κοιλιάρας, Ζιαμπάρης, Ποτουρίδης.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου, Ζίκο (46′ Κοροβέσης), Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ουές Αμπντούλ (78′ Γκζέλτσακ), Καρυπίδης (46′ Κρος), Μπούντνικ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση