HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Παράλογες οι μειώσεις στις φετινές επιδοτήσεις»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Παράλογες οι μειώσεις στις φετινές επιδοτήσεις»

Παρέμβαση των αναπληρωτών γραμματέων αγροτικών φορέων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο θέμα των υπέρογκων παρακρατήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις επιδοτήσεις των αγροτών αναφέρονται σε ανακοίνωσή της οι αναπληρωτωές γραμματείς αγροτικών φορέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ Γ. Γλετζάκης και Μ. Χαιρέτης.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Αγανακτισμένοι χιλιάδες παραγωγοί ανά την επικράτεια που βλέπουν να πετσοκόβεται άγρια το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης.

Στο φετινό ομιχλώδες τοπίο για τους αγρότες έρχεται να προστεθεί και η πολυγλωσσία στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που μιλούν πότε για 4,5%, πότε 6% και πότε 8% μειώσεις στις επιδοτήσεις. Ποσοστά, όμως, κατά πολύ μικρότερα των πραγματικών.

Στο ποσό που ούτως ή άλλως χάνουν κάθε χρόνο μέχρι το 2019, όπως προβλέπει η νέα ΚΑΠ, οι παραγωγοί καταγγέλλουν παρακρατήσεις της τάξης τουλάχιστον του 13% έως και 40%!Αυθαίρετες και παράνομες μειώσεις που ξεφεύγουν πέρα από κάθε λογική.

Για να γίνει αντιληπτή η τραγική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν φέτος οι παραγωγοί, οι μειώσεις ισούνται με απώλεια περί τα 19 εκατ. ευρώ μόνο για το Νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΑΣΗ!

Να θυμίσουμε, επίσης, ότι για ποσά επιδοτήσεων κάτω των 250 ευρώ, ο παραγωγός δεν παίρνει ούτε 1 ευρώ. Έτσι, εύλογα πολλοί παραγωγοί καταγγέλλουν «μαγειρέματα» υποστηρίζοντας ότι το ποσό κατεβαίνει λίγο πιο κάτω, ώστε αυτόματα τα χρήματα να μπαίνουν στο Εθνικό Απόθεμα το οποίο διαχειρίζεται η Κυβέρνηση κατά το δοκούν.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε την περίπτωση του 2016 οπότε η Κυβέρνηση σκόρπισε ασύδοτα και χωρίς κριτήρια σε όλους, ακόμα και σε συνταξιούχους, το Εθνικό Απόθεμα που είχε δημιουργηθεί επί ΝΔ και αφορούσε μόνο σε νέους και νεοεισερχόμενους αγρότες.

Που πηγαίνουν τα χρήματα αυτά; Με ποια κριτήρια και σε ποιους αποδίδονται;

Οι παράλογες πολιτικές που στόχο έχουν τη φτωχοποίηση των παραγωγών δε μπορεί να συνεχιστούν. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσει και να δώσει άμεσα απαντήσεις και λύσεις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση