HomeΕΛΛΑΔΑSOS από την ΕΥΔΑΠ – Όλο και λιγότερο νερό στους ταμιευτήρες

SOS από την ΕΥΔΑΠ – Όλο και λιγότερο νερό στους ταμιευτήρες

Έχουν πέσει τα αποθέματα νερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της ΕΥΔΑΠ, σχετικά με τα αποθέματα του νερού στις εγκαταστάσεις της.

Όπως προκύπτει, ο κίνδυνος λειψυδρίας, είναι κάτι περισσότερο από ορατός, καθώς η πτώση στα αποθέματα νερού είναι κατακόρυφη. Το ανησυχητικό είναι ότι σημειώνονται βροχοπτώσεις οι ταμιευτήρες δεν φαίνεται να γεμίζουν, ενδεχομένως λόγω και της ανορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία σήμερα Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017, στους ταμιευτήρες της ΕΥΔΑΠ, βρίσκονται μόλις 892 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, την ώρα που την ίδια περίοδο πέρυσι, ξεπερνούσαν το 1 δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα!

«Είναι γεγονός ότι έχουμε μειωμένες βροχοπτώσεις στη χώρα μας και ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια. Φέτος η χρονιά ξεκίνησε με μειωμένες κατά μέσο όρο βροχοπτώσεις, αν και υπήρχαν έντονες καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές. Ο συνήθης ύποπτος για τους επιστήμονες είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία οδηγεί σε χειρότερες και πιο άνυδρες συνθήκες για την νότια Ευρώπη, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Εξαιτίας αυτού του λόγου, είναι φανερό ότι η ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων έχει πολλή μεγάλη σημασία και το τονίζω αυτό, γιατί η Ελλάδα στερείται τέτοιας διαχείρισης. Με την επιστημονική έννοια του όρου, δεν υπήρχε ποτέ ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τρανό παράδειγμα, η υπερ-χρησιμοποίηση του νερού για τις αγροτικές καλλιέργειες», ανέφερε μιλώντας στο protothema.gr, η κυρία Μαρία Μιμίκου, καθηγήτρια στον Τομέα Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επί χρόνια διευθύντρια του Εργαστηρίου Υδρολογίας και Αξιοποίησης Υδατικών Πόρων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση