HomeHL-9Απολογείται για τις ληστείες σε επιχειρήσεις της Κρήτης

Απολογείται για τις ληστείες σε επιχειρήσεις της Κρήτης

Μέλος της σπείρας των ληστών που συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου θα βρεθεί σήμερα ο 44χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας των ληστών που κατηγορούνται ότι από το 2014 μέχρι το 2016 είχαν διαπράξει μία σειρά από ένοπλες ληστείες σε βάρος επιχειρήσεων της Κρήτης.

Ο 44χρονος αλλοδαπός από την ώρα της σύλληψης του αρνείται κάθε συμμετοχή στις ληστείες και δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Τα μέλη της σπείρας αποτελούσαν εκτός από τον 44χρονο, ένας 48χρονος παλιός γνώριμος των αρχών, ένας 36χρονος Ηρακλειώτης και ένας ακόμη άνδρας από την Αλβανία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ληστείας, που φέρονται να έχουν διαπράξει οι δράστες, σε βάρος ενός 65χρονου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Ανάληψης Ηρακλείου.

Δύο εκ των δραστών, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους και με την απειλή όπλου είχαν καταφέρει να αποσπάσουν από τον 65χρονο το χρηματικό ποσό των 21.150 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα από την περιοχή, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Κατά το ίδιο διάστημα με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία είχαν διαπράξει μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Σοκαρά και μία ληστεία σε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων στο Ηράκλειο.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις απολογίες τους ο 48χρονος πήρε το δρόμο για τη φυλακή, ενώ ο 36χρονος Ηρακλειώτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση