HomeHL-WorldΝέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα

«Η προειδοποίηση για ισχυρή δοκιμή βόμβας υδρογόνου είναι σοβαρή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέες απειλές εξαπέλυσε η Βόρεια Κορέα κατά των ΗΠΑ, με διπλωμάτη της χώρας να «προειδοποιεί» ότι ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών του καθεστώτος ότι θα πραγματοποιήσει τη «ισχυρότερη δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό».

Ανώτατος αξιωματούχος από το υπουργείο Εξωτερικών της Βορείου Κορέας, ο  Ρι Γιονγκ Πιλ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να ακούσουν καλά όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρι Γιονγκ Χο, επειδή είναι στενός συνομιλητής του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο υπουργός Εξωτερικών γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις του ηγέτη μας, οπότε νομίζω ότι πρέπει να θεωρείτε ότι κυριολεκτεί» δήλωσε στο CNN ο Ρι Γιονγκ Πιλ. Την ίδια ώρα, ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών προέτρεψε τους συναδέλφους του να καταδικάσουν την πρόσφατη κοινή ναυτική άσκηση Νότιας Κορέας και ΗΠΑ κοντά στην Κορεατική Χερσόνησο. Μάλιστα, είπε ότι πρόκειται για «προετοιμασία πυρηνικού πολέμου» κατά της χώρας του.

Ο Ja Song-nam δήλωσε ότι η άσκηση της περασμένης εβδομάδας, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, το αεροπλανοφόρο Ρόναλντ Ρέγκαν και τρία υποβρύχια- ήταν μια από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η Βόρεια Κορέα φαίνεται ότι έχει αρχίσει να εντείνει την προπαγάνδα κατά του Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες. Και αυτό επειδή οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών έχουν αρχίσει να πιέζουν ασφυκτικά το καθεστώς.

«Ο τρελός Τραμπ βυθίζει τις ΗΠΑ σε μια άβυσσο καταστροφής την ώρα που οι  αρχές της Νότιας Κορέας τον ακολουθούν τυφλά προς τον θάνατο» έγραψε η κρατική εφημερίδα Pyongyang Times.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση