HomeHL-9Αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης από τις παρακρατήσεις στην επιδότηση

Αγανάκτηση στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης από τις παρακρατήσεις στην επιδότηση

Τι λέει στο cretapost ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Ανδρέας Στρατάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαθιά “ανάσα” περίμεναν να πάρουν οι αγρότες όλης της χώρας, αλλά και της Κρήτης με την καταβολή της επιδότησης για το έτος 2017.

Η πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων με το 70% της βασικής ενίσχυσης, ξεκίνησε το μεσημέρι της Τρίτης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο οι παραγωγοί που ήδη έχουν επισκεφθεί τα υποκαταστήματα των τραπεζών για να δουν τα χρήματα που μπήκαν στο λογαριασμό τους διαπίστωσαν αυξημένες παρακρατήσεις, πέραν των αναμενόμενων, όπως είχαν ενημερωθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Ανδρέα Στρατάκη, οι παρακρατήσεις που έχουν γίνει είναι μεγαλύτερες από αυτές που περίμεναν οι αγρότες και φτάνουν το 13,5%.

Οι παρακρατήσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές που περιμέναμε. Ο Νομός Ηρακλείου αυτή τη στιγμή έχει ζημιωθεί κατά 19 εκατ. ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στις τσέπες των αγροτών, στην αγορά, στα σπίτια όλων μας” επισημαίνει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο κ. Στρατάκης οι παραγωγοί περίμεναν τα χρήματα αυτά σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Τώρα θα καταλάβουν αρκετοί αγρότες που δεν το είχαν καταλάβει μέχρι τώρα, πού ακριβώς βρισκόμαστε. Αυτό που έγινε είναι ένα δείγμα για το τι μας συμβαίνει και τι πρόκειται να μας συμβεί στο μέλλον. Εγώ περιμένω τώρα να δω αν τα χρήματα αυτά θα δοθούν στους αγρότες της φόρμας 6.” προσθέτει ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες που έχουν τον τραπεζικό τους λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς είναι σε θέση να πάρουν τα χρήματα τους από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, αλλά και από τα γκισέ των υποκαταστημάτων, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι την Παρασκευή.

Ο αγροτικός κόσμος του νησιού περίμενε τα χρήματα αυτά, προκειμένου να “ανασάνει” οικονομικά, καθώς η φορολογία, που του έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια, είναι δυσβάσταχτη, την ίδια ώρα που οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα ακολουθούν καθοδική πορεία.

Το υπόλοιπο ποσό της βασικής ενίσχυσης θα δοθεί στους παραγωγούς το Δεκέμβριο, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση