Το τελευταίο “αντίο” απηύθυναν στις 4 σήμερα το απόγευμα η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στο Σταύρο Βρέντζο, ο οποίος έχασε τη μάχη με την επάρατο νόσο τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 71 ετών.

Η κηδεία του γνωστού γιατρού και πολιτευτή τελέστηκε από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά. Συντετριμμένη ήταν κατά τη διάρκεια της τελετής η σύζυγος του, επίσης γιατρός Χριστίνα Γιαννακοπούλου, από την απώλεια του συζύγου της, ο οποίος έδωσε τους τελευταίους μήνες σκληρή μάχη με τον καρκίνο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε να βγει νικητής.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος  έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που παραβρέθηκε στην εξόδιο ακολουθία.

Σε συλλυπητήρια δήλωση του ο Περιφερειάρχης αναφέρει: «Ο Σταύρος Βρέντζος πρόσφερε με ήθος και ανιδιοτέλεια στην επιστήμη, στην Πατρίδα στην κοινωνία. Με δύναμη και θάρρος πάλεψε για τη ζωή μέχρι την τελευταία στιγμή δίνοντας άνιση μάχη με τον θάνατο. Αιωνία του η μνήμη».

Ο εκλιπών από τη Γέννα Μονοφατσίου και με καταγωγή από τα Ανώγεια ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Κρήτης, ενώ είχε διακριθεί για τη μαχητικότητα του, με την οποία υποστήριζε πάντα τις αρχές και τις αξίες του ακόμη και κατά την περίοδο της χούντας.

Ανήκε στο κόμμα του ΠΑΣΟΚ από το 1974, ενώ είχε εκλεχθεί για πρώτη φορά βουλευτής το 2000 επί Πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη.

Ωστόσο υπήρξε βουλευτής για μία τετραετία, εξαιτίας διαφόρων δημοσιευμάτων, που έκαναν λόγο για σκληρή συμπεριφορά κατά την περίοδο της χούντας, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την επανεκλογή του στις βουλευτικές εκλογές του 2004.

Το γεγονός αυτό είχε στενοχωρήσει βαθύτατα τον πρώην βουλευτή, μέχρι που ήρθε η δικαίωση του το 2008 από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση