HomeΚΡΗΤΗΣτο επίκεντρο ο μαζικός νεανικός τουρισμός

Στο επίκεντρο ο μαζικός νεανικός τουρισμός

Με τον δήμαρχο Χερσονήσου συναντήθηκε η πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Κέιτ Σμιθ, συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης στο δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε ο μαζικός νεανικός τουρισμός, καθώς είναι γνωστό ότι τα Μάλια καταγράφονται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς στις τάξεις των νεαρών Βρετανών. Ο δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά την Πρέσβειρα για το όραμα της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υποστήριξη της τουριστικής δραστηριότητας με όρους βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και την προσπάθεια που καταβάλλεται μέσα από ένα στοχευμένο πλαίσιο δράσεων να αναπροσαρμοστεί το τουριστικό προφίλ του Δήμου και να αναδειχθούν τα ισχυρά του χαρακτηριστικά.

xersonhsos-vretanida-presvhs3

Όπως ανέφερε ο κ. Μαστοράκης: «Το πρωταρχικό μέλημα όλων των εμπλεκόμενων με το τουριστικό προϊόν φορέων πρέπει να είναι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι σύγχρονες μέθοδοι διαχείρισης των κρατήσεων και η άμεση σχέση επιχείρησης και επισκέπτη είναι δεδομένα που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση του σημερινού μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης. Στον τόπο μας είναι όλοι καλοδεχούμενοι. Παραμένουμε όμως πιστοί στις αρχές της κρητικής φιλοξενίας, που επιβάλλουν το σεβασμό της προσωπικότητας του επισκέπτη, του οικοδεσπότη και, στην περίπτωσή μας, και του απασχολούμενου στον τουρισμό.»

Ειδικά για τα Μάλια τόνισε ότι πρόκειται για ένα ξεχωριστό προορισμό διακοπών, τον οποίο μεταξύ άλλων επιλέγουν και πολλές οικογένειες, καθώς έχει μοναδικό φυσικό πλούτο, φιλόξενους ανθρώπους και ζηλευτή πολιτισμική κληρονομιά. Σε κάθε περίπτωση όμως, τόσο η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή καταδικάζουν τις απερίσκεπτες, ακραίες συμπεριφορές των νεαρών τουριστών που διακινδυνεύουν πρωτίστως την ατομική τους και στη συνέχεια, τη δημόσια ασφάλεια.

xersonhsos-vretanida-presvhs2

Η κ. Σμιθ, την οποία συνόδευε η υποπρόξενος της Μ. Βρετανίας στην Κρήτη Κλαίρ Φραγκάκη, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις ενημέρωσης που υλοποιούνται από τη δημοτική αρχή, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών της Μεγ Βρετανίας χρησιμοποιούν ευρέως τα κοινωνικά δίκτυα και κάθε χρόνο υλοποιούν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Βρετανών ταξιδιωτών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα. Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο ποσοστό γάμων μεταξύ Βρετανών και Ελλήνων που τελούνται στο Δήμο Χερσονήσου και επιλέγουν την περιοχή ως τόπο διαμονής τους. Αμφότεροι δήλωσαν ότι επιθυμούν την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεμάτων, κ. Εμμ. Πλευράκης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, κ. Εμμ. Κουλούρας και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νικηφόρος Λαμπρινός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση