HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Ρίχνουν “ταφόπλακα” στον Έλληνα παραγωγό!»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Ρίχνουν “ταφόπλακα” στον Έλληνα παραγωγό!»

Παρέμβαση για την οικονομική κατάσταση των αγροτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, οικονομικά και φορολογικά αναφέρονται σε ανακοίνωσή τους οι αναπληρωτές γραμματείς αγροτικών φορέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ Γ. Γλετζάκης και Μ. Χαιρέτης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Στα 2,5 χρόνια της διακυβέρνησής του οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν οδηγήσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας στα όρια. Σε ό,τι αφορά, ιδίως, τους παραγωγούς έχουν ανοίξει πόλεμο εναντίον τους με σκοπό τον πλήρη αφανισμό τους.

Στα 2,5 μαρτυρικά αυτά χρόνια η Κυβέρνηση:

  • Αύξησε την προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως και 120%!
  • Αύξησε το κόστος παραγωγής, με την αύξηση του Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο κίνησης κατά 21%.
  • Επέβαλε τον άδικο φόρο στο κρασί και αύξησε το φόρο στην μπύρα, πλήττοντας την εγχώρια παραγωγή υφαρπάζοντας 15.000.000 ευρώ από τους Έλληνες παραγωγούς.
  • Ενώ, σχεδιάζει την ένταξη των αγροτεμαχίων στον νέο ΕΝΦΙΑ, πλήττοντας βαριά το σύνολο των παραγωγών.
  • Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά φορολογεί τις κοινοτικές επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ και από 1.01.18 τριπλασιάζει το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών των παραγωγών, συνδέοντας τις ασφαλιστικές εισφορές με το σύνολο των εισοδημάτων τους.

Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και για 1000 ευρώ καθαρό κέρδος ο παραγωγός πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές γύρω στα 200 ευρώ. Αν σε αυτό προστεθεί και η υπερ-φορολόγηση, ο παραγωγός θα έχει απώλεια περίπου του  1/2 του κόπου του.

Το ασφαλιστικό είναι ένα νέο φορολογικό! Οι κυβερνόντες οδηγούν σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση τον Έλληνα παραγωγό.

Όμως, η αριστερή παρένθεση των 2,5 χρόνων σύντομα θα κλείσει και ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής θα ξαναγίνει ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση