HomeHL-HealthΠέντε θρεπτικές τροφές με ελάχιστες θερμίδες

Πέντε θρεπτικές τροφές με ελάχιστες θερμίδες

Οι επιλογές την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το να περιορίσετε τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνετε από τη διατροφή σας χωρίς να στερήσετε από τον οργανισμό σας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά δεν είναι δύσκολο.

Υπάρχουν, μάλιστα, κάποιες τροφές που έχουν ελάχιστες θερμίδες αλλά είναι πολύ θρεπτικές. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές ώστε να ξέρετε τι επιλογές έχετε την επόμενη φορά που θέλετε να φάτε κάτι υγιεινό με λίγες θερμίδες…

1. Σπανάκι: Με μόλις 7 θερμίδες ανά φλιτζάνι, το σπανάκι αποτελεί ιδανική πηγή βιταμίνης Κ, φωσφόρου, καλίου, ψευδαργύρου και σεληνίου.

2. Μανιτάρια: Ένα μικρό μανιτάρι παρέχει μόλις 2 θερμίδες. Τα άγρια είδη μανιταριών είναι πλούσια σε μια αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται εργοθειονεΐνη.

3. Ραπανάκια: Έξι φλιτζάνια ραπανάκια παρέχουν λιγότερες θερμίδες από μια μερίδα ψητές πατάτες 30 γραμμαρίων. Όλες οι ποικιλίες του λαχανικού είναι πλούσιες σε βιταμίνη C.

4. Σπαράγγια: Μερίδα 30 γραμμαρίων παρέχει μόλις 6 θερμίδες. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, ιδιαίτερα ωφέλιμη για τα οστά, αλλά και σε φυλλικό οξύ, το οποίο προστατεύει από την καρδιοπάθεια

  1. Νεροκάρδαμο: Μισό κιλό νεροκάρδαμο παρέχει μόλις 53 θερμίδες. Το λαχανικό είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ αλλά και σε αντικαρκινικές αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως η ξανθοφύλλη και το βήτα καροτένιο.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση