HomeHL-9Δικαίωση από το Ειρηνοδικείο για αγρότισσα, μητέρα πέντε παιδιών

Δικαίωση από το Ειρηνοδικείο για αγρότισσα, μητέρα πέντε παιδιών

Έσωσε την περιουσία της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δικαίωση επέφερε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας σε μία δανειολήπτρια, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία κατάφερε να σώσει την περιουσία τους, “κουρεύοντας” πλήρως το χρέος της.

Πρόκειται για μία 40χρονη αγρότισσα, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία χρωστούσε σε τρεις τράπεζες μέσω τριών δανείων, το χρηματικό ποσό των 27.542,13 ευρώ.

Το εισόδημα που διαθέτει μηνιαίως είναι 339,58 ευρώ από γεωργικά, ενώ ως περιουσιακά στοιχεία διαθέτει δυο αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 600 τ.μ, μία ισόγεια αποθήκη εμβαδού 50,00 τ.μ , ένα οικόπεδο 80.00 τ.μ, και ένα Ι.Χ Ε αυτοκίνητο, χαμηλής εμπορικής αξίας, με κατατεθειμένες τις πινακίδες του.

Το Ειρηνοδικείο της Ιεράπετρας Λασιθίου, αφού έλαβε υπόψη του ,τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση της οφειλέτριας , αλλά και τις οικονομικές της δυνατότητες, για την κάλυψη των χρεών της , και παρά τις ενστάσεις που προέβαλαν οι πιστώτριες τράπεζες, εξέδωσε την υπαρ.85/2017 απόφαση με επανασυζήτηση τον Μάιο του έτους 2017 όπου:

1.Δέχεται την αίτηση

2.Ρυθμίζει τα χρέη της αιτούσας για πέντε χρόνια,

3.Ορίζει » μηδενικές μηνιαίες καταβολές »

4.Ορίζει νέα δικάσιμο για επαναπροσδιορισμό των μηνιαίων καταβολών την 10-05-2019

Συμπερασματικά , για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μία θετική απόφαση, δικαιώνει πλήρως την δανειολήπτρια , καθώς είναι σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του ν.3869/2010.

Διαφήμιση
Διαφήμιση