HomeHL-EconomyΧωρίς ΦΠΑ οι δωρεές τροφίμων στα σχολεία

Χωρίς ΦΠΑ οι δωρεές τροφίμων στα σχολεία

Απαραίτητο να υπάρχει σύμβαση για τη συμμετοχή σε προγράμματα σίτισης μαθητών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιχειρήσεις που δωρίζουν σε σχολεία τρόφιμα και γενικά είδη σίτισης απαλλάσσονται από την καταβολή ΦΠΑ. Αποδέκτες των ειδών σίτισης είναι τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης τα οποία τα διανέμουν ενώ για να απαλλαγούν οι δωρητές από το ΦΠΑ θα πρέπει οι δωρητές να αποστείλουν στην εφορία επικυρωμένο αντίγραφο της σύμβασης δωρεάς για τη συμμετοχή σε προγράμματα σίτισης μαθητών.

Όσοι διαθέτουν άνευ ανταλλάγματος είδη σίτισης κυριότητας τους στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Δημόσιας Εκπαίδευσης στο πλαίσιο καταπολέμησης του παιδικού υποσιτισμού, θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Για την απαλλαγή από την καταβολή ΦΠΑ θα πρέπει να αποστείλουν στην εφορία επικυρωμένο αντίγραφο της τριμερούς σύμβασης δωρεάς για τη συμμετοχή σε προγράμματα σίτισης μαθητών που έχει συναφθεί μεταξύ αυτού και του Υπουργείου Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εντός προθεσμίας τριάντα ημερών από την υπογραφή αυτής.

Στην περίπτωση διακοπής της δωρεάν διάθεσης, ο δωρητής οφείλει να γνωστοποιήσει στην αρμόδια ΔΟΥ τη διακοπή αυτή αποστέλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο συμφωνητικού λύσης της σύμβασης δωρεάς, υπογεγραμμένο από τον ίδιο, το Υπουργείο Έρευνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εντός τριάντα ημερών από την υπογραφή του.

Στην περίπτωση τροποποίησης των όρων και των στοιχείων της δωρεάς της, ο δωρητής οφείλει να αποστείλει στην ίδια ως άνω αρμόδια ΔΟΥ επικυρωμένο αντίγραφο της τροποποίησης υπογεγραμμένης από τον ίδιο και τους αποδέκτες ή επικυρωμένο αντίγραφο της τυχόν νέας σύμβασης δωρεάς που αντικαθιστά την αρχική εντός τριάντα ημερών από την ημερομηνία υπογραφής τους. Η τροποποίηση πρέπει να αναγράφει όλες τις αλλαγές που αφορούν στα υποχρεωτικά στοιχεία της σύμβασης δωρεάς, που γνωστοποιούνται στη ΔΟΥ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση