HomeHL-9Στη ΜΕΘ οι δύο εργάτες που χτυπήθηκαν από το ηλεκτρικό ρεύμα

Στη ΜΕΘ οι δύο εργάτες που χτυπήθηκαν από το ηλεκτρικό ρεύμα

Νέο εργατικό ατύχημα-Δριμύ κατηγορώ από τους συναδέλφους τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου νοσηλεύονται οι δύο εργάτες από την Αλβανία, οι οποίοι μαζί με τον 40χρονο συνάδελφο τους, που τελικά κατέληξε, χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα κατά τη διάρκεια εργασιών στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Αγίου Νικολάου.

Οι δύο άνδρες, 51 και 52 ετών αντίστοιχα σοκαρισμένοι από το χαμό του συναδέλφου τους, προσπαθούν να συνέλθουν από την περιπέτεια τους, με την κατάσταση του 52χρονου να κρίνεται πιο σοβαρή, καθώς υπέστη εγκαύματα.

Ωστόσο και οι δύο εισήχθησαν στη ΜΕΘ για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Νέο εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο

Λίγες ώρες μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στον Άγιο Νικόλαο και στοίχισε τη ζωή σε έναν 40χρονο εργάτη, άλλος ένας εργαζόμενος σε εργοτάξιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από πτώση από σκαλωσιά στην περιοχή του Ηρακλείου.

Αυτή τη φορά ένας 60χρονος έπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι τώρα, από μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά και να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Δριμύ κατηγορώ από τους οικοδόμους του Ηρακλείου

Την αγανάκτηση τους για τα συνεχή εργατικά ατυχήματα που σημειώνονται σε εργοτάξια της περιοχής του Ηρακλείου, λόγω της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας εκφράζουν τα μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου σε σχετική ανακοίνωση, που εξέδωσαν :

«Δεν είναι τυχαίες οι «δολοφονίες» συναδέλφων, όταν με τις πλάτες της κυβέρνησης δουλεύουν οι οικοδόμοι 12ωρα και 14ωρα χωρίς καθόλου μέτρα ασφαλείας. Παρά τη μεγάλη ανεργία που έχει ο κλάδος τα ατυχήματα και τα δυστυχήματα παραμένουν σε μεγάλα επίπεδα.

Οι τρεις συνάδελφοι, που σήμερα είχαν το σοβαρό ατύχημα στο έργο του βιολογικού καθαρισμού στον Άγιο Νικόλαο είναι μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου.

Εκτός όμως από αυτό το ατύχημα, άλλο ένα ατύχημα σημειώθηκε σήμερα στο Ηράκλειο όταν συνάδελφος μας έπεσε από σκαλωσιά, καθώς εργαζόταν παρανόμως στις 5 το απόγευμα.

Όλα αυτά τα ατυχήματα δεν είναι αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας», αλλά της εντατικοποίησης της δουλειάς από την εργοδοσία και της έλλειψης μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών στα εργοτάξια. Βάζουν τους εργάτες να δουλεύουν σε χώρους που δεν προστατεύονται είτε για να μειώνουν το κόστος είτε για να μην καθυστερεί η δουλειά. Οι ζωές μας δεν είναι για πέταμα! Απαιτούμε εδώ και τώρα, από την κυβέρνηση και από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πλήρη ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Να παλέψουν μαζί με το Συνδικάτο, ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας, εντάσσοντάς τα στην πάλη μας απέναντι σ’ αυτή την πολιτική που τους εργάτες τους υπολογίζει μόνο όταν βγάζουν κέρδη για τον εργοδότη και προτάσσοντας τον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών μας.

Παίρνουμε όλοι μέρος στις μαζικές διαδικασίες του Συνδικάτου με πρώτο αγωνιστικό ραντεβού το συλλαλητήριο την Πέμπτη 26 Οκτώβρη και ώρα 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας, ώστε να δούμε πώς καλύτερα θα οργανώσουμε την πάλη μας και για αυτά τα ζητήματα.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι κυβέρνηση και εργοδοσία θα μας βρουν μπροστά τους. Έχουμε «πόλεμο»»

Διαφήμιση
Διαφήμιση