HomeHL-WorldΑστυνομικός του Βελγίου σε συμμορία που διέπραξε 28 δολοφονίες

Αστυνομικός του Βελγίου σε συμμορία που διέπραξε 28 δολοφονίες

De Morgen: Ομερτά ώστε να μην αμαυρωθεί η εικόνα των ειδικών δυνάμεων όπου ανήκε ο ύποπτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος ενός πρώην μέλους των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας του Βελγίου, έχουν προκύψει από σχετική έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Η έρευνα αυτή, δημιουργεί την προοπτική εξιχνίασης, του κύματος αιματηρών επιθέσεων του πραγματοποίησε στο Βέλγιο κατά τη δεκαετία του 1980, η αποκαλούμενη «συμμορία Bende van Nijvel», τα μέλη της οποίας παραμένουν έκτοτε ασύλληπτα.

Η εξελίξεις γύρω από την υπόθεση αυτή σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού  βελγικού Τύπου. Η εφημερίδα De Standaard αναφέρει ότι 30 χρόνια μετά τη δράση της συμμορίας, που ευθύνεται για τον θάνατο συνολικά 28 ατόμων σε ληστείες σε σούπερ μάρκετ και αποθήκες στο Βέλγιο, υπάρχουν στοιχεία για το στέλεχος αυτό των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, την τελευταία αυτή εξέλιξη καταγράφει και η εφημερίδα De Morgen στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ο φερόμενος ως εγκέφαλος των επιθέσεων κυκλοφορούσε ανενόχλητος μέχρι τον θάνατό του ενώ υπήρχαν βάσιμες υπόνοιες για την ενοχή του.

Για αδικαιολόγητη ολιγωρία και απαράδεκτη ομερτά που επικράτησε στους κύκλους της αστυνομίας προκειμένου να μην γίνει γνωστή η ταυτότητα του βασικού υπόπτου και αμαυρωθεί η εικόνα των επίλεκτων ειδικών δυνάμεων όπου ανήκε ο ύποπτος, κάνει λόγο η ίδια εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση