HomeHL-9Συνεχίζουν τη “μάχη” ενάντια στην αξιολόγηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Συνεχίζουν τη “μάχη” ενάντια στην αξιολόγηση οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζουν τη “μάχη” ενάντια στην αξιολόγηση το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, συγχαίροντας όλους τους συναδέλφους τους, που συμμετείχαν στην απεργία-αποχή του προηγούμενου διαστήματος.

Σε σχετική τους ανακοίνωση επισημαίνουν:

“ Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Σήμερα έληξε και τυπικά το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η αντιδραστική αξιολόγηση των δημοσίων υπάλληλων.

Το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων συγχαίρει τα μέλη του που συμμετείχαν στην απεργία -αποχή από την αντιδραστική ‘‘αξιολόγηση’’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!

Η συλλογική άρνηση στην υλοποίηση του αντιδραστικού νόμου, χάλασε τη μόστρα του Υπουργείου που όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε τα αδύνατα δυνατά να σπάσει η απεργία – αποχή των εργαζομένων.

Χαιρετίζουμε τη στάση ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων στο Νοσοκομείο που παρόλες τις «προτροπές», τις προειδοποιήσεις, τις συγκεκαλυμμένες απειλές και τους εκφοβισμούς, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πρόταξαν το συλλογικό συμφέρον και την αλληλεγγύη και δεν έσπασαν την απεργία-αποχή στραπατσάροντας τις μεθοδεύσεις της «ψευτοαριστερής» κυβέρνησης που ματώνει το λαό. Δίνουμε το χέρι σε όσους προσωρινά λύγισαν, που φοβήθηκαν και ενέδωσαν τελικά, δίνοντας φύλλα αξιολόγησης.

Σε όσους δεν πείστηκαν να συμμετέχουν σε αυτή τη μάχη των χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο (στην οποία συμμετείχαν ακόμα και Γενικοί Διευθυντές των υπουργείων με επιδόματα των 900 ευρώ) και σε όσους υπέκυψαν στην πορεία, τους λέμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται!

Απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε μαζί στη δουλειά και το επόμενο διάστημα με τα προβλήματα να είναι μπροστά μας! Αυτοί όμως που διοικούν σήμερα, όπως κι όλοι οι προηγούμενοι θα είναι σπίτια τους, έχοντας κάνει τη «βρώμικη» δουλειά για λογαριασμό της κυβέρνησης και των αφεντικών της και προσθέτοντας έτσι ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των εργαζομένων που θα κληθούν από δυσμενέστερες συνθήκες αργά ή γρήγορα να το αντιμετωπίσουν!

Η Διοίκηση του νοσοκομείου υπηρετώντας πιστά την κυβέρνησή της, έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό με την ανοχή και τη συνεργασία στελεχών του νοσοκομείου στην προσπάθεια της να κάμψει την αντίσταση των εργαζομένων, καταστρατηγώντας ακόμη και τη διαδικασία εφαρμογής της αξιολόγησης. Κρατούσε ανοιχτά πρωτόκολλα που βρισκόταν στο γραφείο της και καλούσε τους εργαζόμενους να καταθέσουν τα έντυπα αξιολόγησης και μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τους στις 2 Οκτώβρη. Κίνησε θεούς και δαίμονες μέσα απ’ όλες τις υπηρεσίες (έστελναν

ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ συναδέλφους να καταθέσουν τα έντυπα (έστω κι αν είναι ΑΚΥΡΑ!!!), ωθώντας αρκετούς προϊστάμενους σε παράνομες ενέργειες. Τίποτε δεν μας πτοεί – τίποτε δεν μας κουράζει! Εμείς που με το μόχθο μας παράγουμε τον πλούτο – κινούμε όλη την κοινωνία, εμείς που δουλεύουμε το νοσοκομείο 10 – 20 – 30 χρόνια με το φιλότιμο και τις διπλοβάρδιες. ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. Δεν νομιμοποιούμε κανένα αποτέλεσμα που θα παρουσιάσει το υπουργείο υγείας, η κυβέρνηση, η διοίκηση και θα είναι προϊόν εκβιασμού πιέσεων και τρομοκράτησης εργαζομένων.

ΕΜΕΙΣ, οργανώνοντας την πάλη μας, θα βάλουμε φραγμό στους «ουρανοκατέβατους» αξιολογητές – είτε της προηγούμενης κυβέρνησης, είτε της τωρινής – που είναι περαστικοί διεκπεραιωτές της αντιλαϊκής πολιτικής. Όποια μέτρα και αν πάρουν, όσες παρανομίες και πιέσεις κι αν χρησιμοποιήσουν κι αυτός ο κατάπτυστος νόμος έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των εργαζομένων – κι αυτή η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Με εμπιστοσύνη στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ – με φρόνημα αγωνιστικό. Ο αγώνας συνεχίζεται απέναντι σε κάθε έναν που θέλει να χρησιμοποιήσει την λεγόμενη αξιολόγηση σαν εργαλείο για να έχει κρατικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες, που θα λειτουργούν με ανταποδοτικότητα και ιδιωτικοποικονομικά κριτήρια, χωρίς τα αναγκαία μέσα, μακριά από τις ανάγκες του λαού και με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Συλλογικά – ενωτικά χωρίς κανένα δισταγμό δίνουμε τη μάχη για δημόσιες υπηρεσίες στην υπηρεσία του λαού, για υπεράσπιση & διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για κάλυψη των σύγχρονων αναγκών υγειονομικών και ασθενών!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση