HomeHL-9Φορολογία και παρατεταμένη καλοκαιρία “γονάτισαν” τους έμπορους στην Κρήτη

Φορολογία και παρατεταμένη καλοκαιρία “γονάτισαν” τους έμπορους στην Κρήτη

Δεν πραγματοποιούνται ενδιάμεσες εκπτώσεις στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δραματική κατάσταση βρίσκονται οι έμποροι της Κρήτης, καθώς βλέπουν κάθε χρόνο ο τζίρος των καταστημάτων τους να πέφτει, την ίδια στιγμή που τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τους αυξάνονται συνεχώς.

Η παρατεταμένη καλοκαιρία, που παρατηρείται φέτος στο νησί, με το καλοκαίρι να αρνείται να μας εγκαταλείψει, σε συνδυασμό και με την αυξανόμενη φορολογία σε όλες τις κοινωνικές ομάδες , συνθέτουν μία άκρως απογοητευτική εικόνα για την αγοραστική κίνηση των τελευταίων μηνών στα εμπορικά καταστήματα του νησιού.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης Μανόλης Κουμαντάκης, η κίνηση στην αγορά είναι υποτονική και οι έμποροι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

“Η αγορά δεν είναι και στα καλύτερα της. Η παρατεταμένη καλοκαιρία συμβάλλει βέβαια σε αυτό, όπως επίσης και η φορολογία. Ακόμη την κατάσταση αυτή επιδεινώνει και το γεγονός ότι συνεχώς μειώνονται τα εισοδήματα στα νοικοκυριά και ο κόσμος δεν έχει χρήματα για να ξοδέψει” τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη, οι έμποροι εναποθέτουν τώρα τις ελπίδες τους για ανάκαμψη της αγοραστικής κίνησης στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, προκειμένου να κατέβουν οι καταναλωτές στην αγορά και να δουν τα καταστήματα τους να γεμίζουν με κόσμο.

“Η ελπίδα τώρα για ανατροπή του υποτονικού κλίματος στην αγορά, μεταφέρεται στην περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε οι έμποροι περιμένουν να δουν τους καταναλωτές να κατέβουν και να ψωνίσουν στα μαγαζιά τους” προσθέτει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Όχι στις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Όπως τονίζει ο κ. Κουμαντάκης στην Κρήτη δε θα εφαρμοστούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, όπως ισχύσει για κάποιες περιοχές της Ελλάδας από την 1η Νοεμβρίου.

“Στο Ηράκλειο, αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη οι εμπορικοί σύλλογοι είναι αντίθετοι με αυτήν την απόφαση, καθώς θεωρούν ότι μία τέτοια ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στους καταστηματάρχες.

Όλοι θεωρούμε καλύτερο αυτές οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, να ακολουθούν τις χειμερινές ή θερινές εκπτώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο” επισημαίνει ο ίδιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση