HomeHL-SportsΑπόλλων Ξάνθη 2-0

Απόλλων Ξάνθη 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και χρειάστηκε να περιμένει έως την 8η αγωνιστική ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε την Κυριακή την πρώτη του νίκη μετά την επιστροφή του στη Super League, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Πιο συγκεκριμένα η ελαφρά ταξιαρχία επιβλήθηκε με 2-0 της Ξάνθης στη Ριζούπολη χάρη στα γκολ των Καστιγέχος στο 11΄ και Αλμπάνη στο 84΄, κατακτώντας έτσι το πρώτο της τρίποντο στη φετινή σεζόν.

 Το καλύτερο ξεκίνημα στο ματς έκανε ο Απόλλωνας, καθώς στο 11΄ άνοιξε το σκορ με την κεφαλιά του Καστιγέχος από το σημείο του πέναλτι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κονέ (1-0). Η «ελαφρά ταξιαρχία» θα μπορούσε να «ζευγαρώσει» τα τέρματά της στο 19΄ με τον Αλμπάνη να μη μπορεί να αιφνιδιάσει τον Ζίφκοβιτς.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με τους γηπεδούχους να μην πιέζονται καθόλου μετά το γκολ που πέτυχαν και να μπαίνουν με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια απέναντι στην Ξάνθη που δεν είχε ούτε… υποψία ευκαιρίας στο διάστημα αυτό.

Κάπως έτσι κύλησε και το δεύτερο μέρος, με τους «κυανόλευκους» να κρατούν σχετικά εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους «Ακρίτες» να θέλουν, αλλά να μην μπορούν. Στο 48΄ το σουτ του Μάατσι απόκρουσε ο Ζίφκοβιτς, ενώ η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς για την Ξάνθη σημειώθηκε στο 57΄ με το πλασέ του Γέντρισεκ να μπλοκάρει ο Τσόβιτς.

Ο Ζίφκοβιτς κράτησε «ζωντανή» την Ξάνθη, όταν έκανε σπουδαία επέμβαση στο 69΄ στο σουτ του Αλμπάνη, ωστόσο, ο τελευταίος με ατομική προσπάθεια στο 84΄, αφού πέρασε και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 σε άδεια εστία.

Κίτρινες: Κοντοές, Κύργιας, Τσόβιτς, Κονέ – Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (88΄ Ελμπάζ), Μενδρινός (74΄ Χουάρες), Καστιγέχος (85΄ Ανιέτε), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):
 Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Οκάν, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Κίκε (62΄ Ρότσε), Λουσέρο (79΄ Σιλά), Μπρίτο, Γέντρισεκ (62΄ Κάστρο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση