HomeHL-CultureΟ Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνάντησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Με αφορμή τα εγκαίνια του Θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη και Κρητικό, Μίκη Θεοδωράκη είχε το βράδυ του Σαββάτου ο Σταύρος Θεοδωράκης. Μαζί με τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, υποδέχτηκαν τον «επαναστάτη μουσικό» -όπως έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον λογαριασμό του στο Instagram- στα εγκαίνια του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» στην παλιά πόλη Χανίων.

Σε μια συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας του Πολυκέντρου Πολιτισμού, που δημιουργήθηκε στον χώρο του παλιού Τελωνείου, σε «Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης». Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης ήταν αυτός που αποκάλυψε και την επιγραφή στην είσοδο του χώρου. Η μαρμάρινη πλάκα φέρει το αρχικό γράμμα «Θ» που, όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, σημαίνει θάλασσα, θέατρο, Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τον αγαπημένο δημιουργό παρακολούθησαν στη συνέχεια συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη με τους Μαρία Φαραντούρη, Στέφανο Κορκολή, Σοφία Μανουσάκη και Ιωάννα Φόρτη, τους οποίους πλαισίωσαν μουσικά η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», τα «Κίτρινα ποδήλατα» και το μουσικό σύνολο «Vamos».

theodorakhs

Διαφήμιση
Διαφήμιση