HomeHL-9Ποιοι τύποι καρκίνου «χτυπούν» τους Κρητικούς

Ποιοι τύποι καρκίνου «χτυπούν» τους Κρητικούς

Επιστημονική διημερίδα στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο καρκίνος του πνεύμονα, του μαστού για τις γυναίκες, του προστάτη για τους άντρες και του παχέως εντέρου και για τα δύο φύλλα, είναι οι συνηθέστεροι τύποι της νεοπλασματικής νόσου που εμφανίζονται κυρίως στην Κρήτη. Οι επισημάνσεις αυτές διατυπώθηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στα Χανιά, όπου πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Διημερίδα για τον καρκίνο και τις προοπτικές θεραπείας.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ο οποίος υπογράμμισε, σύμφωνα με τη neatv.gr, ότι κάθε περιστατικό νεοπλασματικής νόσου αντιμετωπίζεται χωριστά και με γνώμονα τη συνολική κατάσταση της υγείας του ασθενούς.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει καταγραφεί μείωση της ροής των Κρητικών ασθενών προς θεραπευτικά κέντρα της Αθήνας ή και του εξωτερικού, δεδομένου ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού, έχουν αρχίσει να διαθέτουν τα απαραίτητα μηχανήματα.

Ακόμη, ο διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, συνέστησε στους ασθενείς και τους συγγενείς τους να μην παγιδεύονται από επιτήδειους που υπόσχονται «θεραπείες» του καρκίνου.

https://www.youtube.com/watch?v=S7k4NzmwRsM&feature=share

Διαφήμιση
Διαφήμιση