HomeΚΟΣΜΟΣ«Ποτάμι» διαδηλωτών στους δρόμους της Βαρκελώνης μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155

«Ποτάμι» διαδηλωτών στους δρόμους της Βαρκελώνης μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 155

«Καζάνι που βράζει» η περιφέρεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Βαρκελώνη και άλλες καταλανικές πόλεις μετά τη σημερινή ανακοίνωση Ραχόι για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 που ουσιαστικά ανακαλεί την αυτονομία της περιφέρειας.

Χιλιάδες κάτοικοι της Βαρκελώνης έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Ισπανού πρωθυπουργού να διαλύσει το κοινοβούλιο. Οι διαδηλωτές κρατούν σημαίες της Καταλονίας και φωνάζουν συνθήματα κατά του Ραχόι και της Μαδρίτης, κάνοντας λόγο για πραξικόπημα.

450.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη υπέρ της ανεξαρτησίας, σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία, αφού ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την καθαίρεση της τοπικής κυβέρνησης, την οργάνωση τοπικών εκλογών εντός έξι μηνών και την υπαγωγή στην κεντρική διοίκηση της Καταλονίας που βρίσκεται στα πρόθυρα της απόσχισης.

Ο αντιπρόεδρος της Καταλονίας Οριόλ Ζουνκέρας ήταν το πρώτο μέλος της περιφερειακής κυβέρνησης που αντέδρασε στις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού. «Ο κ. Ραχόι και οι σύμμαχοί του δεν ανέστειλαν μόνο την αυτονομία, ανέστειλαν τη δημοκρατία», δήλωσε νωρίτερα ενώ αργότερα κάλεσε τους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους. «Σήμερα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υπερασπιστούμε την δημοκρατία και τα δικαιώματά μας», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι η ο ηγέτης της περιφέρειας, Κάρλες Πουτζδεμόν, πρόκειται να εκφωνήσει σήμερα στις 22.00 (ώρα Ελλάδας) ομιλία, απαντώντας στην απόφαση της Μαδρίτης.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση