HomeΕΛΛΑΔΑ«Στιγμιαίο λάθος» για τον Νίκο Φίλη οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον Τραμπ

«Στιγμιαίο λάθος» για τον Νίκο Φίλη οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον Τραμπ

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο και τα θετικά λόγια που είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον πρόεδρο Τραμπ, ο Νίκος Φίλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αμερικανού προέδρου.

«Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει την πολιτική είναι ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για το καλό», είχε πει ο πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τον

Τραμπ, στη συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο. Διαφορετική άποψη εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.

«Ο Τραμπ σηματοδοτεί το απεχθέστερο μοντέλο διεθνούς διακυβέρνησης με μια ακροδεξιά κατεύθυνση που αμφισβητεί δικαιώματα ανθρώπινα των προσφύγων των μεταναστών των γυναικών στην ίδια την πατρίδα του αλλά και διεθνώς. Σπεύδει να κηρύξει πολέμους και να κάνει επιθετικά χτυπήματα, αμφισβητεί την δημοκρατία σε πολλά σημεία του πλανήτη, θέλει μετωπική σύγκρουση με την Ευρώπη, απειλεί το περιβάλλον.

Ολα αυτά αρκούν για να προσδιορίσουν την χειρότερη μορφή διακυβέρνησης που έχει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης μας».

Μάλιστα ο κ. Φίλης όταν ρωτήθηκε- με βάση αυτή την ανάλυση του- πώς δικαιολογούνται οι θετικές δηλώσεις του πρωθυπουργού υπέρ του προέδρου Τραμπ τις χαρακτήρισε δηλώσεις της στιγμής: «Σε ένα πλαίσιο προσωπικών σχέσεων στη συνάντηση αυτή απάντησε σε ένα θέμα που τέθηκε για μια παλιότερη δήλωση του. Είναι μια απάντηση της στιγμής.

Οσα είπε δεν είναι υποχώρηση και αλλοίωση από βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν πηγαίνεις εκεί πηγαίνεις με το σύνολο της ταυτότητας σου. Οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός για τον κ. Τραμπ είναι δηλώσεις της στιγμής».

Πάντως ο πρώην υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε την επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες επωφελή για τη χώρα και ότι αναβάθμισε το κύρος της σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ανάγκη από άμεσες διεθνείς επενδύσεις και χαρακτήρισε μάλιστα μικροπολιτικό και μικρόψυχο από την πλευρά της αντιπολίτευσης να στήνεται ένας καυγάς με σκηνές ζηλοτυπίας γιατί ο πρόεδρος Τραμπ δέχτηκε με τιμές τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τα F-16

Για το θέμα του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών F 16 ο κ. Φίλης ανέφερε ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε, αλλά να περιμένουμε να ακούσουμε τι θα πει ο υπουργός Αμυνας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, αλλά και οι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν πρέπει να προτρέχουμε. Θα ακούσουμε τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και τον κ. Καμμένο και θα διαμορφώσουμε σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον μία γνώμη. Δεν πρέπει να τρέχουμε και να αλλάζουμε γνώμη κάθε μέρα υποκύπτοντας σε μια μικροπολιτική διάθεση όπως κάνει η Νέα Δημοκρατία η οποία σε τέσσερις μέρες έχει αλλάξει τέσσερις θέσεις. Η χώρα που μετράει και το κάθε ευρώ σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία, πρέπει να τα μετράει όλα και να βάζει προτεραιότητες. Υπάρχει θέμα ενίσχυσης της εθνικής ασφάλειας, φυσικά και υπάρχει. Κανείς δεν είπε να μην πάρουμε όπλα, αλλά πρέπει να γίνει μια συζήτηση για τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε σχέση με τα χρήματα που έχουμε και τις αμυντικές προτεραιότητες».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση