HomeHL-9Αντώνης Μανιαδάκης: “Όλοι μαζί για να δρομολογηθεί το λιμάνι στο Τυμπάκι”

Αντώνης Μανιαδάκης: “Όλοι μαζί για να δρομολογηθεί το λιμάνι στο Τυμπάκι”

Ομιλητής ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών Αντώνης Μανιαδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πορεία της ελληνικής ναυτιλίας σήμερα αλλά και στο μέλλον βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με θέμα “Κρίση και Ναυτιλία” από το Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με ομιλητή τον Αντώνη Μανιαδάκη, αλλά και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος Άγγελο Μπαντουβάκη.

4

Αντώνης Μανιαδάκης Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών

5

Άγγελος Μπαντουβάκης Πρόεδρο της Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μεταξύ άλλων ο κ. Μανιαδάκης, αναφέρθηκε και στην προοπτική της κατασκευής λιμανιού στην περιοχή του Τυμπακίου, ζήτημα το οποίο έχει απασχολήσει τους τοπικούς φορείς τα τελευταία χρόνια και δεν έχει προωθηθεί καταλλήλως από τους αρμοδίους.

Ο κ. Μανιαδάκης χαρακτηριστικά ανέφερε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να ενωθούν, προκειμένου να δρομολογηθεί το έργο αυτό, όπως εξάλλου προβλέπεται από τον χωροταξικό σχεδιασμό της Κρήτης.

Όπως είπε, η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος ,όπως πρότεινε επενδυτική πρόταση προ ετών, θα ήταν εξαιρετική ευκαιρία ανάπτυξης  για τον τόπο.

«Η εξαιρετική γεωγραφική θέση του προβλεπόμενου, από το χωροταξικό σχεδιασμό Κρήτης, του λιμένος Τυμπακίου ευνοεί τις εμπορικές συναλλαγές, αφού αποτελεί τόπο επικοινωνίας και σύγκλισης τριών ηπείρων, ενώ η Κρήτη ως Κέντρο Εμπορευματικών Μεταφορών θα αποκτήσει κύριο ρόλο στη Μεσόγειο τον οποίο διεκδικούν και άλλα νησιά όπως η Κύπρος, η Μάλτα και η Σικελία.

Το Νότιο Κρητικό Πέλαγος θα πρέπει και μπορεί να γίνει πέλαγος προοπτικής, ανάπτυξης και δημιουργίας για την ευρύτερη περιοχή.», τόνισε ο κ. Μανιαδάκης.

«Η στρατηγική θέση της Κρήτης με τη δημιουργία ενός μεικτού λιμένα, όπως του Ηρακλείου, επιβατηγού, οχηματαγωγού, κρουαζιέρας και διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων θα ενισχυθεί σημαντικά, ενώ τα οφέλη για το νησί και τους κατοίκους του θα είναι πολλαπλά, αφού το λιμάνι του Τυμπακίου θα λειτουργήσει ως καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης και πηγή ευημερίας για την περιοχή και κατ’ επέκταση για όλη την Κρήτη.»

Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ελληνική ναυτιλία καταγράφει ανοδική πορεία, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της, παρά την οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας.
6
Αντώνης Μανιαδάκης Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών

Γιώργος Σησαμάκης Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση