HomeHL-GreeceΠαυλόπουλος: Κρίση διέρχεται ο δημόσιος τομέας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας

Παυλόπουλος: Κρίση διέρχεται ο δημόσιος τομέας λόγω της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας

Διεθνές συνέδριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα παλιά δικηγορικά λημέρια βρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ειδικότερα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εργασίες του δεύτερου διήμερου διεθνούς συνεδρίου του Μεσογειακού Εργαστηρίου Δημοσίου Δικαίου, που διεξήχθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο κ. Παυλόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στην κρίση που διέρχεται ο Δημόσιος τομέας κάτω από το πέπλο της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας. Δεν δίστασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επισημάνει ότι η παγκόσμια κρίση έχει επηρεάσει τον κανόνα δικαίου και την έννομη τάξη.

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι το Δημόσιο συμφέρον δημιουργεί βαθιά κρίση στην δημόσια διοίκηση και ειδικά με την αύξηση της εισπρακτικής ιδιότητας του κράτους, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν έχουν την αίγλη που είχαν κατά το παρελθόν λόγω της βαθιάς κρίσης, ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και προσέθεσε ότι ο διοικούμενος (ο πολίτης) έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στις δημόσιες υπηρεσίες και αποφεύγει να έρθει σε επαφή με αυτές, καθώς πιστεύει ότι δεν έχουν κάτι να του δώσουν.

Επισήμανε μάλιστα ότι στην δημόσια διοίκηση πρέπει να επικρατούν οι αρχές της ισότητας και της συνέχειας, αλλά αναγκαία είναι και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα.

Ακόμα, ανέφερε ότι η άνοδος της ακροδεξιάς τόσο στην Γερμανία όσο και στην Αυστρία συνίσταται στην διεθνή οικονομική κρίση.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Παυλόπουλος με την παλαιά ιδιότητα του καθηγητή της Νομικής Σχολής και του δικηγόρου, πριν ανέλθει στο ανώτατο αξίωμα που σήμερα κατέχει, ήταν καθημερινά σχεδόν στις δικαστικές αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας ως συνήγορος.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου κατά την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο επιστημονικό και συγγραφικό έργο του.

Το εν λόγω συνέδριο, το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, διοργανώθηκε από Μεσογειακό Εργαστήριο Δημοσίου Δικαίου, το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει την υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Τουλούζης και των Συμβουλίων Επικρατείας της Γαλλίας, Ιταλίας, Λιβάνου και Αιγύπτου, όπως και της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Κατά τις σημερινές εργασίες του συνεδρίου προήδρευσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου, ενώ στο δεύτερο μέρος η καθηγήτρια του αυτόνομου Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης Μάρτα Φράνς Σαγκούερ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση