HomeΕΛΛΑΔΑΠρόταση για αυτοπρόσωπη εμφάνιση «προστατευόμενων μαρτύρων» στη δίκη της ΧΑ

Πρόταση για αυτοπρόσωπη εμφάνιση «προστατευόμενων μαρτύρων» στη δίκη της ΧΑ

Τι εισηγείται η εισαγγελέας - Την Τρίτη αποφασίζει το δικαστήριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ναι» στην αυτοπρόσωπη εμφάνιση των «προστατευόμενων μαρτύρων» στη δίκη της Χρυσής Αυγής είπε η εισαγγελέας Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της υπεράσπισης, η οποία έχει υποστηρίξει ότι η προστασία των συγκεκριμένων μαρτύρων «έχει πάψει να ισχύει».

Σύμφωνα με την εισαγγελέα οι συγκεκριμένοι μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν χωρίς να αποκρύπτονται τα χαρακτηριστικά τους ή τα προσωπικά τους δεδομένα καθώς όπως επεσήμανε και άλλοι έχουν εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου και δεν έχουν απειληθεί από τρίτα πρόσωπα.

Η πολιτική αγωγή στην τοποθέτηση της εξέφρασε την άποψη ότι πριν υποχρεωθούν οι πέντε μάρτυρες να προσέλθουν θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να αποφασίσουν μόνοι τους, τι θα πράξουν.

Οι πέντε μάρτυρες, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό την προστασία ειδικού καθεστώτος που προβλέπει ο σχετικός νόμος για την ασφάλειά τους, προσήλθαν στις αρχές στο πρώτο στάδιο της έρευνας καταθέτοντας στοιχεία για την εσωτερική δομή, οργάνωση και ιεραρχία της ΧΑ τα οποία φέρονται να διευκόλυναν στην διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει την ερχόμενη Τρίτη.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση