HomeHL-9Διεκόπη η δίκη για την υπεξαίρεση στη Γαύδο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Διεκόπη η δίκη για την υπεξαίρεση στη Γαύδο μετά από τηλεφώνημα για βόμβα

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διεκόπη λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι η εκδίκαση της υπόθεσης για την υπεξαίρεση “μαμούθ” από τα ταμεία του Δήμου Γαύδου, που είχε διαπιστωθεί το 2011.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και το κτίριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, εκκενώθηκε, λόγω τηλεφωνήματος, που έγινε από άγνωστο για την ύπαρξη βόμβας μέσα στο χώρο.

Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δικαστήριο βγήκαν έξω, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος σε όλους τους χώρους του κτιρίου.

Τελικά αποφασίστηκε η δίκη να συνεχιστεί στις 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την υπεξαίρεση των 530.000 ευρώ, που μαζί με τις προσαυξήσεις, έφτανε στις 730.000 ευρώ, από τα ταμεία του δήμου Γαύδου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπεξαίρεση κάθεται ο τότε υπάλληλος του ταμείου του δήμου και όπως είχε διαπιστωθεί το έλλειμμα είχε δημιουργηθεί κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε συγκλονίσει όλη την Κρήτη όταν τον Μάρτιο του 2011 ο τότε δήμαρχος Στρατής Λαμπάκης αποκαλύπτει το έλλειμμα «μαμούθ».

Η δημοτική αρχή της Γαύδου υπέβαλλε μήνυση στον υπάλληλο, με αποτέλεσμα να τεθεί σε αργία από το πειθαρχικό συμβούλιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση