HomeΕΛΛΑΔΑΝ. Ανδρουλάκης: «Να βάλουμε τέλος στους αρχηγίσκους και τους κομματάρχες»

Ν. Ανδρουλάκης: «Να βάλουμε τέλος στους αρχηγίσκους και τους κομματάρχες»

Συνεχίζει την περιοδεία του ο υποψήφιος επικεφαλής της νέας δημοκρατικής παράταξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Τέλος οι παρέες, οι αρχηγίσκοι και οι κομματάρχες. Η Δημοκρατική Παράταξη μεγαλούργησε γιατί αμφισβήτησε όλα τα κατεστημένα. Είναι η ώρα να πάμε σε ένα θεσμικό κόμμα που θα τερματίσει τον καθεστωτισμό που έβλαψε ανεπανόρθωτα την Κεντροαριστερά».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης το μέλλον του ενιαίου φορέα υπογραμμίζοντας ότι αν δεν δημιουργηθεί μια κουλτούρα στελεχών που «θα νιώθουν ότι έχουν να απολογηθούν στις τοπικές κοινωνίες, στα μέλη τους κι όχι στον αρχηγό και τους κομματάρχες, τότε όχι μόνο η παράταξη αλλά και η Ελλάδα θα μπει σε περιπέτειες».

Μιλώντας στην Κέρκυρα την Πέμπτη το βράδυ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο ενιαίος φορέας. «Πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το παρελθόν και να το κάνουμε με σεβασμό. Να αφήσουμε στην όχθη του παλιού τα ζητήματα διαφθοράς, το πελατειακό κράτος, τη δημαγωγία».

Στηλιτεύοντας τα φαινόμενα εθνολαϊκισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι «εμείς πρέπει να σηκώσουμε το βάρος του προοδευτικού κόσμου της χώρας και της εθνικής στρατηγικής της. Να ενεργοποιήσουμε, να διεγείρουμε τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του ελληνικού λαού. Αν δεν το κάνουμε τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, θα είναι ένα αποτυχημένο μοντέλο ανατολικού κράτους όπου θα κυριαρχεί μια συντηρητική Δεξιά, με τις παλιές αρχέγονες αξίες της, και μια εθνολαϊκιστική Αριστερά η οποία έχει μόνο στόχο να διχάζει το λαό».

Αναφερόμενος στην επιλογή του να κατέβει υποψήφιος ο κ. Ανδρουλάκης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει τα πάντα για μια ενιαία παράταξη. «Το πρόγραμμά μας ενώνει όλες τις τάξεις κι όλες τις γενεές. Θα ενώσει την πατρίδα και το έθνος για να πετύχουμε στο μέλλον. Δεν είμαστε το κόμμα που διχάζει. Είμαστε το κόμμα που ενώνει. Τον επιχειρηματία που παλεύει όσο μπορεί να αντέξει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και παλεύει με καθαρούς κανόνες. Το δημόσιο υπάλληλο που δεν φοβάται την αξιολόγηση. Το νέο άνθρωπο που ψάχνει να βρει μια ευκαιρία στη ζωή του, να κάνει οικογένεια, να πετύχει να παράξει πλούτο. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Ελλάδα μια κοινωνία κληρονομικής ισχύος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανάφερε τέλος ότι η παράταξη θα πρέπει να πάει στις επόμενες εθνικές εκλογές ως ένα κόμμα. «Κάθε διαφωνία είναι σεβαστή αλλά πρέπει να υπάρχει μία φωνή στη Βουλή, μία στάση στην κοινωνία κι όχι ο καθένας να έχει τη δική του ατζέντα. Σεβαστές όλες οι φωνές αλλά η φωνή που θα βγαίνει έξω από την παράταξη, θα είναι μία και αδιαίρετη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση