HomeHL-9Διευρυμένη συνεδρίαση στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το προσυνέδριο της ΝΔ

Διευρυμένη συνεδρίαση στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το προσυνέδριο της ΝΔ

Θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 8 Νοεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017, παρουσία του Γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου της ΝΟΔΕ Καλλέργου Βουλγαράκη, του Αντιπροέδρου και Διευθυντή της οργάνωσης Βαγγέλη Καρκανάκη, αρκετών στελεχών του κόμματος, καθώς και αυτοδιοικητικών στελεχών.

Στο πλαίσιο της διευρυμένης ΝΟΔΕ ο Γραμματέας της ΝΔ ανέπτυξε τρία σημαντικά θέματα της επικαιρότητας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ

Ειδικότερα, αναφορικά με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο Γραμματέας του Κόμματος ανέφερε: «Η ΝΔ έχει σταθερή θέση, που δεν αλλάζει ανάλογα, αν είμαστε στην Κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Και η θέση μας είναι ότι είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη η αναβάθμιση της επιχειρησιακής δυνατότητας των F 16. Όμως, οι χειρισμοί της Κυβέρνησης δείχνουν αιφνιδιασμό και έλλειμμα προετοιμασίας. 

Η ΝΔ, ήδη, από την περασμένη Δευτέρα, δια του ο Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με επίσημη ανακοίνωση ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την ελπίδα να αξιοποιήσει για την χώρα μας τη σπάνια ευκαιρία που λόγω συγκυρίας του προσφέρεται. Προτείναμε, μάλιστα,  4 σημεία μοναδικής ευκαιρίας:  

1) μια επωφελή συμφωνία μακράς πνοής για τη βάση της Σούδας και την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας.

2) έναν οδικό χάρτη στρατηγικής σχέσης, με έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων.

3) επιδίωξη για δεσμεύσεις της αμερικανικής ηγεσίας για τα εθνικά μας ζητήματα που αφορούν την Τουρκία, το Κυπριακό, τα Σκόπια, το μεταναστευτικό.

4) στους Έλληνες της Αμερικής οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ουσιαστικό ρόλο και λόγο στις εξελίξεις, στο παρόν και στο μέλλον της μητέρας Πατρίδας και να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις σχέσεις τους μαζί της.

Ο κ. Τσίπρας τη μια μέρα είναι με τον Κάστρο και την άλλη αγκαλιάζεται με τον Τραμπ, τη μια διαδηλώνει κατά της Αμερικής και την άλλη υμνεί τον Τραμπ, την μια μέρα ο Καμμένος μιλά για βοήθεια 4 δις από τις ΗΠΑ και την άλλη ανακοινώνουν τη συμφωνία αναβάθμισης των ελληνικών F16 ύψους 2.4 δις.

Ωστόσο, οι χειρισμοί της Κυβέρνησης δείχνουν προχειρότητα, όπως φανερώνει και η  εσπευσμένη δήλωση του κ. Καμμένου μέσω twitter και μια απρογραμμάτιστη ενημέρωση σε δημοσιογράφους κατά την οποία υποστήριξε πως η τελική τιμή θα διαμορφωθεί στο 1,1δις. Συνέχεια στην αμηχανία του Υπουργού έδωσε σημερινή ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ που μιλά για αρχική τιμή στα 2,4 δισ. η οποία, όμως, έπειτα από διαπραγμάτευση θα πέσει στα 1,1 δις.  Βέβαια, το Κογκρέσο με εισήγηση αστραπή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάνει λόγο για 2,404 δις. Και καμία αναφορά σε αντισταθμιστικά».

node-synedriash-dievrhmenhs2

  • Ύφεση – Φόροι

Για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και τις επιπτώσεις της, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «η ΕΛ.ΣΤΑΤ., με τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε προχθές, επιβεβαίωσε περίτρανα τον «Πρωθυπουργό της ύφεσης», τον «Πρωθυπουργό της μιζέριας», τον Πρωθυπουργό της γενιάς των 360 €»: Δύο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, δύο χρόνια ύφεση. Παρέλαβε από την Κυβέρνηση Σαμαρά οικονομία σε ανάπτυξη και οδήγησε νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε νέα χρέη.

– Οι Έλληνες οφείλουν 125 δις ευρώ σε φόρους και εισφορές. Είναι εμφανής η εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών λόγω της υπερ-φορολόγησής τους.

– Χιλιάδες συνταξιούχοι δεν λαμβάνουν συντάξεις που δικαιούνται. Περισσότερες από 300.000 συντάξεις και εφάπαξ βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η Κυβέρνηση καθυστερεί εσκεμμένα να δώσει συντάξεις για να αποκρύψει την οικονομική της αποτυχία.

– Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπονται νέα μέτρα που θα αφαιρέσουν επιπλέον 1,9 δις από τα ελληνικά νοικοκυριά.

Όσο η Κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της υψηλής φορολογίας, τόσο επιτείνονται τα αδιέξοδα για τους Έλληνες. Χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή. Η ΝΔ γνωρίζει, θέλει και μπορεί. Το πιστεύει και μπορεί να το υπηρετήσει».

  • 11ο Συνέδριο ΝΔ – Προσυνέδρια

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε, επίσης, στο 11ο Συνέδριο Αρχών και Θέσεων της ΝΔ: «Η πορεία προς το Συνέδριο περιλαμβάνει τη διαδρομή των 7 Προσυνεδρίων.

Ήδη την Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, στη Νίκαια, πραγματοποιήθηκε το 1ο Προσυνέδριο «για τους εργαζόμενους και τους άνεργους» σηματοδοτώντας την απόφαση και τη δέσμευσή μας για στήριξη της απασχόλησης, των νέων και των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Μεθαύριο, Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ξεκινά το 2ο Προσυνέδριό μας στην Πάτρα «Για τους Νέους». Η επιλογή αυτή αποδεικνύει ότι για τη ΝΔ, η επένδυση στη νέα γενιά αποτελεί καθοριστική προϋπόθεση για την οικοδόμηση της Ελλάδας του αύριο και βασικό πυλώνα του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού μοντέλου, που έχει ανάγκη η χώρα για να ξεφύγει από το σημερινό τέλμα, στο οποίο την έχει βυθίσει η αλλοπρόσαλλη Κυβέρνηση.

Στη διάρκεια του Προσυνεδρίου ο Πρόεδρος μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει βασικές πτυχές της συνολικής μεταρρύθμισης που επεξεργάζεται η Νέα Δημοκρατία για τη νέα γενιά. Θαρραλέες αλλαγές που σχεδιάζει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την προσχολική αγωγή μέχρι την Ανώτατη Εκπαίδευση. Αλλά και κίνητρα που θα προσφέρει στους νέους που έφυγαν στο εξωτερικό για την επιστροφή τους στην Ελλάδα και την αναστροφή του θλιβερού φαινομένου του brain drain, που αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες πληγές της χώρας.

Ακολουθεί το 3ο Προσυνέδριο στα Ιωάννινα, στις 1 Νοεμβρίου, «Κοινωνική Αλληλεγγύη και Συνοχή».

Στη συνέχεια, έχουμε εδώ στο Ηράκλειο το 4ο Προσυνέδριο, στις 8 Νοεμβρίου, «Η Επιχειρηματικότητα και η Επανεκκίνηση της Οικονομίας» δίνοντας έμφαση στην  τόνωση της επιχειρηματικότητας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη στήριξη της αειφόρου ανάπτυξης προκειμένου να επιτευχθεί ο βασικός μας στόχος: έξοδος μας από την κρίση και τη μιζέρια και επιστροφή στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Θα ακολουθήσουν τα Προσυνέδρια στη Λάρισα, στις 18 Νοεμβρίου, στην Αν. Αττική, στις 23 Νοεμβρίου, και το τελευταίο, στη Θεσσαλονίκη, στις 2 Δεκεμβρίου, για να φτάσουμε, στο Συνέδριο μας, στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ στην Αθήνα στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2017».

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με σημαντικές παρεμβάσεις των στελεχών και για ζητήματα τοπικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση