HomeHL-SportsΜίλαν – ΑΕΚ 0-0

Μίλαν – ΑΕΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι έχει… ψηλώσει αρκετά ακόμη και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο δικέφαλος, τρία χρόνια μετά τον εφιάλτη της Γ Εθνικής, όχι μόνο έχει επιστρέψει και διεκδικεί επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα, αλλά βγάζει ασπροπρόσωπο το ελληνικό ποδόσφαιρο και εκτός των τειχών.

Η ομάδα του Χιμένεθ κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να σταθεί όρθια σε μία από τις πιο ιστορικές έδρες της Ευρώπης, και με τη χρυσή ισοπαλία (0-0) που απέσπασε από τη Μίλαν, έκανε ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

 Η Ένωση δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή το ματς, κοίταξε στα μάτια τους ροσονέρι και κατάφερε να φύγει με έναν παλικαρίσιο βαθμό από το άντρο των Μιλανέζων.

Μάλιστα, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αραούχο λίγο έλειψε να ολοκληρώσει την… κηδεία για την ομάδα του Μοντέλα, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι περνώντας λίγο άουτ. 

Κίτρινες: Σιμόες 28΄, Λοκατέλι 37′, Μάνταλος 73′, Λιβάγια 80′
Κόκκινες:

Το φιλμ του αγώνα

Ισορροπημένο το παιχνίδι στα πρώτα 15 λεπτά, με την ΑΕΚ να έχει «πατήσει» την αντίπαλη περιοχή (3 κόρνερ) και τη Μίλαν να πετυχαίνει γκολ με τον Κουτρόνε που ακυρώθηκε σωστά ως (οριακό) οφσάιντ.

Στο 18ο λεπτό ένα πολύ άστοχο μακρινό σουτ του Σούσο δεν ανησύχησε τον Ανέστη. Το ίδιο και με σουτ στην κίνηση, έξω από την περιοχή, του Λοκατέλι στο 20′. Ο ίδιος παίκτης πραγματοποίησε νέο, πολύ άστοχο κι αυτό, μακρινό σουτ στο 25′.

Στο 30΄ ο Ανέστης μπλόκαρε εύκολα την κεφαλιά του Κουτρόνε.

Η Μίλαν ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά την ελληνική ομάδα.

31′: Ο Σιμόες χάνει σπάνια ευκαιρία για την ΑΕΚ, από πλάγια θέση της μικρής περιοχής, μετά από λάθος της ιταλικής άμυνας! Ο Πορτογάλος έκλεψε τη μπάλα από τους αμυντικούς και προσπάθησε να βρει ελεύθερο συμπαίκτη του, με τη μπάλα όμως να κοντράρει στο πόδι του Ντοναρούμα και να κινείται παράλληλα προς την εστία.

40΄: Διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ σε ένα λεπτό: Ο Μάνταλος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, διστάζει όμως να σουτάρει και κόβεται σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

Στη συνέχεια της φάσης η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Γιόχανσον να γίνεται παραλήπτης της μπάλας μετά το κόρνερ, να σουτάρει από κοντά και τον Ντοναρούμα να αποκρούει εντυπωσιακά.

44΄: Ο Ανέστης μπλοκάρει το διαγώνιο σουτ του Κουτρόνε.

45΄: Μεγάλη ευκαιρία για τη Μίλαν, με τους παίκτες της ΑΕΚ να σταματούν με προβολή δύο διαδοχικά σουτ των γηπεδούχων από πλεονεκτική θέση. Η μπάλα κατέληξε σε κόρνερ, και στη συνέχεια ο Λοκατέλι  σούταρε δυνατά από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να περνάει κοντά από το δοκάρι του Ανέστη.

Η ΑΕΚ στέκεται πολύ καλά στο Σαν Σίρο, έχοντας χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχει τέρμα, με τη Μίλαν πάντως να έχει την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας απειλήσει δύο φορές την εστία του Ανέστη.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

52΄: Κεφαλιά του Λόπες από τη μικρή περιοχή, η μπάλα περνάει απελπιστικά άουτ, αλλά ο παίκτης της Ένωσης διαμαρτύρεται για σπρώξιμο (και πέναλτι) από τον αμυντικό των Ροσονέρι.

54΄: Ο Ανέστης δεν αιφνιδιάζεται σε μακρινό δυνατό σουτ του Λοκατέλι και διώχνει σε κόρνερ. Στη σέντρα που ακολούθησε ο Αντρέ Σίλβα πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα της Ένωσης και πήρε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.

58′: Ο Ανέστης αποκρούει με υπερένταση το σουτ του Τσαλχάνογλου, με τους αμυντικούς της ΑΕΚ να διώχνουν σωτήρια στην επαναφορά προ του Αντρέ Σίλβα που παραμόνευε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

60΄: Ο Ανέστης δηλώνει πάλι παρών, μπλοκάροντας σταθερά την κεφαλιά από καλή θέση του Κουτρόνε.

Η Μίλαν εμφανίζεται πολύ απειλητική στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, απειλώντας σε τρεις περιπτώσεις τα κιτρινόμαυρα καρέ.

66′: Σέντρα-σουτ του Λόπες από τα πλάγια, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Ντοναρούμα.

68′: Ο Τσαλχάνογλου εκτελεί πονηρό φάουλ, ο Ανέστης δεν αιφνιδάζεται και διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

69′: Η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα: Ο Κουτρόνε βρίσκεται τετ α τετ με την εστία σε κοντινή πλάγια θέση, προσπαθεί να πλασάρει αλλά ο Ανέστης πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ.

Το ματς αποκτά πολύ γρήγορο ρυθμό στο δεύτερο δεκαπεντάλεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Ροσονέρι να χάνουν την ευκαιρία του αγώνα, αφού ο Ανέστης απέκρουσε εντυπωσιακά στο τετ α τετ με τον Κουτρόνε.

77′: Νέο συρτό σουτ του Κουτρόνε, ο Ανέστης όμως έχει αποδείξει ότι σήμερα βρίσκεται σε μεγάλη βραδιά και μπλοκάρει χωρίς δυσκολία.

80′: Νέα καθοριστική επέμβαση του Ανέστη, ο οποίος δεν «τσιμπάει» με το πλασέ του Σούσο, που αποπειράθηκε να τον κρεμάσει σε τετ α τετ από τα πλάγια δεξιά της μικρής περιοχής. 

85′: Καλοχτυπημένη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα, ο γκολκίπερ της Μίλαν αποκρούει με υπερένταση σε κόρνερ!

90′: Ο Ανέστης αποκρούει δύσκολα το δυνατό απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια θέση του Τσαλχάνογλου και στη συνέχεια διώχνουν οι αμυντικοί.

95′: Ο Αραούχο βγαίνει μόνος του στην αντεπίθεση, καθυστερεί, τον προλαβαίνουν οι αμυντικοί και μπλοκάρουν το σουτ του έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Μίλαν: Ντοναρούμα, Ροντρίγκεζ, Μουσάτσιο, Μπονούτσι, Λοκατέλι, Καλάμπρια, Σούσο (80′ Μπορίνι), Μποναβεντούρα (73΄ Κεσί), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε, Αντρέ Σίλβα (61΄ Κάλινιτς).

AEK: Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τζανετόπουλος, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (92′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Αραούχο), Λιβάγια (73′ Μπακασέτας).

Η βαθμολογία του 4ου Ομίλου:

1. Μίλαν 6 (8-3)
2. ΑΕΚ 4 (4-3)
3. Αούστρια Βιέννης 1 (3-7)
4. Ριέκα 0 (3-5)

Διαφήμιση
Διαφήμιση