HomeHL-9Αναβίωσαν στο δικαστήριο οι στιγμές του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία

Αναβίωσαν στο δικαστήριο οι στιγμές του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Πέμπτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ερχόμενη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου πρόκειται να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό του διπλού φονικού στον Προφήτη Ηλία.

Η ακροαματική διαδικασία συνεχίστηκε και σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων, μέσα από τις αφηγήσεις των οποίων «ζωντάνεψαν» οι μνήμες και ξετυλίχθηκαν για μία ακόμη φορά οι δραματικές στιγμές που έζησε το χωριό τον Ιούνιο του 2012 τη βραδιά που γιορταζόταν ο Κλήδονας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης στο δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του, ο Μανόλης Σταυρουλάκης, ο άτυχος άνδρας που ως θαμώνας καφενείου τραυματίστηκε θανάσιμα όταν μια από τις σφαίρες του κατηγορούμενου κρεοπώλη εξοστρακίστηκε. Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν ο ιδιοκτήτης του καφενείου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και σε πολύ μικρή απόσταση από το κατάστημα που διατηρούσε τότε ο κρεοπώλης, ένας θαμώνας που βρισκόταν στην παρέα του θύματος, η δεύτερη κόρη του Σταυρουλάκη και ο πρώην δήμαρχος Λάμπρος Περβολαράκης.

Η δίκη διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν έλειψαν και αυτή τη φορά οι εντάσεις ανάμεσα στους συγγενείς των κατηγορουμένων και εκείνους των θυμάτων.

Υπενθυμίζεται πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο κρεοπώλης που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για τη διπλή ανθρωποκτονία, αλλά και ο αδελφός του ο οποίος κατηγορείται ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον Γιάννη Ξυδάκη, πατέρα του δολοφονηθέντος Πρίαμου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση