HomeΚΡΗΤΗΕτοιμάζονται τα Χανιά για τον εορτασμό της εθνικής επετείου

Ετοιμάζονται τα Χανιά για τον εορτασμό της εθνικής επετείου

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προετοιμάζεται η πόλη των Χανίων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Το Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου διαμορφώνεται ως εξής:

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

1.Από την 8η πρωινή της 27ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2017, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.

2.Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2017 και σημαιοστολισμός των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 Οκτωβρίου 2017 ΩΡΑ 11.00

Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους. Στη τελετή θα παραστούν εκπρόσωποι των Αρχών. Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής Εκπ/σης, σπουδαστών Ανώτερων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών. Το Μουσικό Σχολείο Χανίων θα αποδώσει τον Εθνικό Ύμνο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Οκτωβρίου 2017

Σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, οργανισμούς Δημοσίου και Ιδ. Δικαίου, σε ειδικές συγκεντρώσεις και από κατάλληλους ομιλητές θα γίνουν ομιλίες με τις οποίες θα αναλύεται και θα εξαίρεται η εθνική σημασία της Επετείου. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος κα Αναστασία Μαλούκου, Καθηγήτρια του 7ου Γυμνασίου Χανίων. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Διοικητή της 5ης ΤΑΞ.ΠΖ (ΑΔΦΧ), εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όποιον άλλο θα ήθελε να τιμήσει τους ηρωικούς πεσόντες.

Τα στέφανα με ευθύνη των φορέων να ευρίσκονται μια ώρα τουλάχιστον νωρίτερα στο χώρο του Ηρώου, και να έχει δηλωθεί στο Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Χανίων το όνομα του εκπροσώπου του φορέα ή συλλόγου που θα το καταθέσει, το αργότερο έως τις 27 Οκτωβρίου (τηλ. 28213-40160). Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου Παρέλαση (στον καθιερωμένο τόπο παρέλασης) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου παρακαλείται να ρυθμίσει τα της ιεροτελεστίας στις 27 και 28 Οκτωβρίου. Η 5η ΤΑΞ.ΠΖ παρακαλείται να ρυθμίσει την παράταξη των τμημάτων αποδόσεως τιμών και της μουσικής στο Μητροπολιτικό Ναό και στο χώρο του Ηρώου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων παρακαλείται να ρυθμίσει την τάξη εντός και εκτός του Μητροπολιτικού Ναού, όπως και στους χώρους του Ηρώου και της παρέλασης. Ο Δήμος Χανίων παρακαλείται να εγκαταστήσει μικροφωνική συσκευή στο Ηρώο για την 27η και την 28η Οκτωβρίου, και στο χώρο της παρέλασης, και να φροντίσει για την καθαριότητα του χώρου του Ηρώου και της Παρέλασης και να διαθέσει 2 άτομα για την επίδοση των στεφάνων.

Το πρόσταγμα και το συντονισμό της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, θα έχει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Στυλιανός Ζερβάκης, βοηθούμενος από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, κ. Ιάκωβο Κουμή. (βλ. http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_fa/10_epilogi_simeoforou.htm) Τελετάρχης των πολιτικών τμημάτων της παρέλασης, ορίζεται ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, κ. Μιχαήλ Βουγιουκαλάκης, του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, βοηθούμενος από τους εκπαιδευτικούς:

•Αναστάσιο Μαραγκουδάκη

Εμμανουήλ Μπασιά

•Ελευθέριο Βρόσγο

•Στυλιανό Σαραβελάκη

•Γεώργιο Γιατρουδάκη

•Δημήτριο Βοζινάκη

•Γιώργο Κλεινάκη

•Χρήστο Δασκαλάκη

Για την περιγραφή της Παρέλασης ορίζεται η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδικός Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Το συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημ. Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη. Βοηθός τελεταρχών ορίζεται ο κ. Μιχάλης Καζαλάκης, υπάλληλος της Π.Ε. Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση