HomeΕΛΛΑΔΑΑνοίγει η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου μετά τα ανθρώπινα οστά στη Μάνη

Ανοίγει η υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου μετά τα ανθρώπινα οστά στη Μάνη

Ο 26χρονος εξαφανίστηκε το 2012 και ακόμη δεν έχει βρεθεί το πτώμα του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ότι τα οστά που είχαν βρεθεί την 1η Σεπτεμβρίου μέσα σε ένα παλιό εκκλησάκι στην περιοχή Λαγκαδά Μάνης είναι ανθρώπινα, ανοίγει πάλι ο φάκελος της υπόθεσης του εξαφανισμένου Μάριου Παπαγεωργίου, όπως γράφει η εφημερίδα «Espresso».

Τα υπολείμματα οστών βρέθηκαν τυχαία από κατοίκους σε ένα εγκαταλελειμμένο μικρό κτίσμα στη δυτική Μάνη και συγκεκριμένα σε μια μικρή εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Σπυρίδωνα, αλλά έχει να λειτουργήσει μισό αιώνα.

Το ετοιμόρροπο κτίσμα δεν έχει καν πόρτα και βρίσκεται σε πλαγιά ενώ το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτό είναι δύσβατο.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, δεν είναι απίθανο τα υπολείμματα να ανήκουν σε περισσότερους από έναν ανθρώπους. Πρόκειται για τα πρώτα στοιχεία στα οποία καταλήγει ο ιατροδικαστής, δίχως ακόμα να έχει γίνει ταυτοποίηση.

Η εύρεση οστών σκορπισμένων μέσα σε ένα παλιό εκκλησάκι στη μεσσηνιακή Μάνη άνοιξε και πάλι την πόρτα των ερευνών.

«Είναι μια περιοχή εξαιρετικά δύσβατη, ένα εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι, εκεί όπου πραγματοποιήθηκαν κάποια ταξίδια από τον φερόμενο ως εγκέφαλο», έλεγε τον Σεπτέμβριο ο δικηγόρος της οικογένειας του Μάριου Παπαγεωργίου, Νίκος Ρουσόπουλος.

«Αυτό στο οποίο, κυρίως, θα βοηθήσει είναι στο να ηρεμήσει η οικογένεια, ξέροντας τουλάχιστον πού είναι το παιδί. Να γίνει ένα μνήμα να μπορεί να πηγαίνει η μητέρα του… Το τραγικό στην περίπτωση αυτή είναι ότι η μητέρα γνωρίζει ότι έχει δολοφονηθεί ο Μάριος, αλλά δεν ξέρει πού είναι το παιδί, πού το έχουν πετάξει», ανέφερε ακόμη ο κ. Ρουσόπουλος.

«Είναι υπολείμματα, δεν έχει βρεθεί ολόκληρος ο σκελετός. Η εύρεση υπολειμμάτων σημαίνει ότι η σορός του Μάριου είχε κατασπαραχθεί, είχε διαλυθεί, είναι κάτι που είναι τραγικό», σημείωσε, για να συμπληρώσει λίγο αργότερα: «Ο φερόμενος ως εγκέφαλος δεν έχει πει τίποτα, ούτε καν να ζητήσει συγγνώμη ή να πει μια λέξη συμπάθειας προς την οικογένεια του Μάριου. Θεωρώ ότι έχει μάθει σίγουρα πως βρέθηκαν τα οστά».

Η υπόθεση με τον Μάριο Παπαγεωργίου

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές, για το Αίγιο.

Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του Μάριου δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ ως λύτρα, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην υπόθεση ενεπλάκη ένας 73χρονος οικογενειακός φίλος ο οποίος έπεισε την μητέρα να μην ειδοποιήσει αμέσως τις αρχές αναλαμβάνοντας εκείνος να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθεί ο 26χρονος.

Το αυτοκίνητο του βρέθηκε στη συμβολή των οδών Ποσειδώνος και Αφροδίτης, στο Παλαιό Φάληρο, την επόμενη ημέρα, μετά από τηλεφώνημα συγγενικού προσώπου του εγκέφαλου του εγκλήματος, που μέχρι τότε εμφανιζόταν σαν στενός φίλος της οικογένειας. Ήταν η αρχή για ένα θρίλερ δίχως τέλος…

Στην πορεία ωστόσο αποδείχθηκε πως ο 73χρονος ήταν εγκέφαλος της όλης υπόθεσης. Να σημειωθεί ότι το πτώμα του 26χρονου δεν έχει εντοπιστεί.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση