HomeHL-GreeceΣτις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης: Παρουσίασε το κυβερνητικό του πρόγραμμα – Σήμερα βλέπει τον Γιούνκερ

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης: Παρουσίασε το κυβερνητικό του πρόγραμμα – Σήμερα βλέπει τον Γιούνκερ

Μπαράζ επαφών στην πρωτεύουσα της ΕΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ένα μπαράζ συναντήσεων που είχε στις Βρυξέλλες με ευρωπαίους αξιωματούχους «απάντησε» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης στην «αμερικανική περιπέτεια» του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Λειτουργώντας ως αυριανός πρωθυπουργός», όπως επισημαίνουν από το περιβάλλον του, ο κ. Μητσοτάκης που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αφορμή τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «παρουσίασε το σχέδιό του για την Ελλάδα του μέλλοντος», αποφεύγοντας την κριτική προς την κυβέρνηση.

Σκοπός του, άλλωστε, ήταν, σύμφωνα με συνεργάτες του, να αναπτύξει στους συνομιλητές του το δικό του πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. «Ένα πρόγραμμα ελληνικής ιδιοκτησίας, που εστιάζει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα με αξιολόγηση, σε επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα σύστημα εκπαίδευσης που θα δώσει τα εφόδια στους πολίτες του αύριο και στην υιοθέτηση μιας σειράς καλών ευρωπαϊκών πρακτικών».

Ο κ. Μητσοτάκης συμμετείχε σε μια «ασυνήθιστη» συνάντηση εννέα μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που οργάνωσε -σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή και εδώ και λίγες μέρες εκπρόσωπο Τύπου τα ΝΔ Μαρία Σπυράκη- ο έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Και, όπως μεταδίδουν γαλάζιες πηγές, στη διάρκεια της ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «έτυχε θερμής υποδοχής».

Η συζήτηση, κατά τις ίδιες πηγές, «επικεντρώθηκε στο σχέδιο που θα εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης ως αυριανός πρωθυπουργός. Οι Επίτροποι τον υποδέχτηκαν ως τον πολιτικό που θα κερδίσει τις εκλογές και αυτόν που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών χωρίς να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να εκπληρώσει».

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνεται, «οι ερωτήσεις των Επιτρόπων αφορούσαν την ουσία των προτάσεών του και δεν έγινε αναφορά στη σημερινή κυβέρνηση και σε πιθανές ημερομηνίες και σενάρια εκλογών».

Παρόντες στη ιδιαίτερη αυτή συνάντηση ήταν, πλην του κ. Αβραμόπουλου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν και οι προερχόμενοι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επίτροποι Γκίντερ Έτινγκερ, Χρήστος Στυλιανίδης, Φικ Χόγκαν Κάρλος Μοέντας και Μαρίγια Γκάμπριελ.

Ο κ. Μητσοτάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η συνάντηση αφορούσε «τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα μας». Και, όπως, εξήγησε, «όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών».

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, το σχέδιο του κόμματός του «συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Το ευρωπαϊκό διήμερο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζεται και την Πέμπτη και στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόουλ, καθώς και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, καθώς και με ομολόγους του από άλλες ευρωπαϊκές χώρες που θα βρεθούν επίσης στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΕΛΚ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση