HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Στόχος της Κυβέρνησης ο αφανισμός των αγροτών»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Στόχος της Κυβέρνησης ο αφανισμός των αγροτών»

Παρέμβαση για την κατάσταση στον αγροτικό κόσμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για περικοπή στη βασική ενίσχυση των αγροτών αναφέρεται με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Δεν εξηγείται αλλιώς η μανία της Κυβέρνησης εναντίον του αγροτικού κόσμου. Περικοπές πάνω στις περικοπές οδηγούν σε οριακό σημείο τους παραγωγούς.

Πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μιλά για περικοπή στη βασική ενίσχυση όλων των δικαιούχων αγροτών μέσω αύξησης της γραμμικής μείωσης της αξίας όλων των δικαιωμάτων έως 4,5%, αντί 2% με στόχο τη χορήγηση δικαιωμάτων σε νέους γεωργούς και νεοεισερχόμενους φέτος.

Προφάσεις εν αμαρτίες!

Η απόφαση αυτή του Υπουργείου πλήττει ευθέως το σύνολο των δικαιούχων, αλλά πολύ περισσότερο τους χιλιάδες μικρούς παραγωγούς που φαίνεται να τους πετάει έξω από το πρόγραμμα των ενισχύσεων.

Για παράδειγμα όσοι έπαιρναν οριακά την επιδότησή τους, έχοντας μόλις καλύψει το πλαφόν των 250 ευρώ, τώρα δεν είναι πια δικαιούχοι αφού τους αφαιρείται το 5% της επιδότησής τους.

Με τέτοιες πρακτικές η υπερτροφική, κρατικοδίαιτη Κυβέρνηση γονατίζει τους μικρούς παραγωγούς στερώντας μια μικρή ενίσχυση που, ωστόσο, έχουν ανάγκη για να συνεχίζουν να υπάρχουν και την οποία έχουν ήδη πληρώσει πολλαπλά.

Μετά να μην αναρωτιούνται γιατί οι αγρότες βγαίνουν στα μπλόκα!».

Διαφήμιση
Διαφήμιση