HomeHL-GreeceΑλαλούμ με το πρόγραμμα μαθημάτων στη Β΄ Λυκείου: Προαιρετικά τα Αρχαία, ενοποιούνται Χημεία-Βιολογία

Αλαλούμ με το πρόγραμμα μαθημάτων στη Β΄ Λυκείου: Προαιρετικά τα Αρχαία, ενοποιούνται Χημεία-Βιολογία

Μετά τις Πανελλαδικές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά το αλαλούμ με τις Πανελλαδικές και τα ήξεις-αφήξεις σχετικά με την κατάργησή τους, τώρα το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι βάζει στο στόχαστρο τα μαθήματα της Β΄ Λυκείου.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ινστιτούτου Εκαπιδευτικής Πολιτικής για το πρόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμοστεί από την επόμενη χρονιά, τα υποχρεωτικά μαθήματα γίνονται επτά και τα προαιρετικά ή μαθήματα εμβάθυνσης δέκα. Από τα υποχρεωτικά, σύμφωνα με την πρόταση απουσιάζουν τα Αρχαία ενώ πολλές αντιδράσεις προκαλεί η ενοποίηση και υποβάθμιση της Βιολογίας με τη Χημεία που πλέον θα πρέπει – κατά το ΙΕΠ – να διδάσκονται από 2 ώρες την εβδομάδα η καθεμία.

«Η Χημεία και η Βιολογία είναι αντικείμενα με εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Φτιάχνουν ένα υβρίδιο χωρίς να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα» σχολίασε στον Ελεύθερο Τύπο η Φιλλένια Σιδέρη από την Ένωση Ελλήνων Χημικών.

Οι μαθητές θα καλούνται να επιλέγουν τρια από τα μαθήματα εμβάθυνσης, στα οποία εντάσσονται και τα Μαθηματικά, η Φυσική και η Πληροφορική ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα θα διδάσκονται τέσσερις ώρες την εβδομάδα.

Στα υποχρεωτικά μαθήματα θα εντάσσονται:

Ελληνική Γλώσσα, Σύγχρονος Κόσμος-Ιστορία, Γεωμετρία και Στατιστική, Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών, Φυσική Αγωγή, Δημιουργικές Δραστηριότητες και Θρησκευτικά (σ.σ. τα τρία τελευταία θα διδάσκονται από 2 ώρες την εβδομάδα)

Στα μαθήματα εμβάθυνσης θα εντάσσονται:

Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Εισαγωγή στη Φιλοσοφία-Ψυχολογία, Έννοιες, Μέθοδοι και Ιστορία των Κοινωνικών Επιστημών, Μαθηματικά, Πληροφορική, Μάθημα ΕΠΑΛ, Φυσική, Χημεία/Βιολογία, Ξένη Γλώσσα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση