HomeHL-9Σοβαρός ο κίνδυνος κατάρρευσης του κεντρικού δρόμου στο Οροπέδιο

Σοβαρός ο κίνδυνος κατάρρευσης του κεντρικού δρόμου στο Οροπέδιο

Την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας αποφάσισε ο δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ορατός είναι ο κίνδυνος της κατάρρευσης του οδοστρώματος στον κεντρικό δρόμο του Οροπεδίου Λασιθίου, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τη δημοτική αρχή. Με ανακοίνωση του δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία διακόπτεται άμεσα δεδομένου ότι ελλοχεύει σημαντικός κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση η ζημιά, η έκταση της οποίας για την ώρα παραμένει άγνωστη, προκλήθηκε από το μηχάνημα διάτρησης σηράγγων για το φράγμα Αποσελέμη.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Επειδή έχει διαπιστωθεί αγνώστου μεγέθους ζημιά που προκλήθηκε στο οδόστρωμα της δημοτικής οδού εξ’ αιτίας των συνεχιζόμενων και μη σύννομων εργασιών του μηχανήματος ολομέτωπης κοπής για την διάτρηση σηράγγων (Tunel Boring Machine – TBM) που αφορά το νότιο μέτωπο της σήραγγας του φράγματος Αποσελέμη στο Οροπέδιο Λασιθίου και εκτελούνται από τον ΟΑΚ ΑΕ.

Επειδή συντρέχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του οδοστρώματος, λόγω του ότι δεν είμαστε σε θέση να γνωρίσουμε την κατάσταση του υπεδάφους και τις οποιεσδήποτε φθορές και την έκταση αυτών, παρακαλώ για την άμεση διακοπή της κυκλοφορίας από τη διασταύρωση της Καρδαμούτσας τοπικής κοινότητας Λαγού προς Ιερά Μονή Βιδιανής και από τη γέφυρα Κάτω Μετοχιού προς Ιερά Μονή Βιδιανής

Φωτογραφία αρχείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση