HomeHL-GreeceΔολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το «μήνυμα» των δραστών θα αποκαλύψει και την ταυτότητά τους

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Το «μήνυμα» των δραστών θα αποκαλύψει και την ταυτότητά τους

Πού στρέφονται οι υποψίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα προς τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μαζί με προσπάθεια εκφοβισμού χωρίς όμως να υπάρχει πρόθεση να τον δολοφονήσουν βλέπουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη νυχτερινή επίσκεψη στο γραφείο του 52χρονου δικηγόρου.

Το πρόβλημα για τους αναλυτές είναι ότι δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο του μηνύματος καθώς οι ιδιόχειρες σημειώσεις που κρατούσε δεν έχουν αξιοποιήσιμα στοιχεία ενώ η μαρτυρία του 32χρονου συνεργάτη δεν περιλαμβάνει τα συγκεκριμένα πέντε μοιραία λεπτά καθώς είχε βγει από την αίθουσα συσκέψεων.

Συνεπώς οι έρευνες κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις και εκτιμάται πως το μυστικό κρύβεται σε κάποια υπόθεση που χειριζόταν ο Ζαφειρόπουλος και στην πορεία κάτι δεν πήγε καλά. Πλέον έχει αποσαφηνιστεί ότι οι δύο αλλοδαποί χρησιμοποίησαν το όνομα πρωταγωνιστή της υπόθεσης Energa για να πείσουν τον Ζαφειρόπουλο να τους συναντήσει, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει οποιοσδήποτε συσχετισμός του συγκεκριμένου προσώπου που επικαλέστηκαν ή της υπόθεσης του με το ραντεβού που κατέληξε σε άγρια δολοφονία.

Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεση τους πολλά στοιχεία για να ψάξουν, όμως απαιτείται χρόνος καθώς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη ιστορία για την οποία επισκέφθηκαν τον γνωστό δικηγόρο οι δύο δολοφόνοι.

Την ίδια ώρα πολλά περιμένουν οι αστυνομικοί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η βαλλιστική αναμένεται να βγει μέσα στις επόμενες ώρες και τότε θα έχει αποσαφηνστεί αν το όπλο που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες. Η εξέταση για δακτυλικά αποτυπώματα και DNA αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος της εβδομάδας ενώ η διαδικασία της ταυτοποίησης κλήσεων αριθμών σταθερών και κινητών τηλεφώνων θα κρατήσει πολλές ημέρες.

Όλα δείχνουν ότι οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών είναι κοντά στην ταυτοποίηση των δολοφόνων όμως απέχουν από τον ηθικό αυτουργό της υπόθεσης, τον άνθρωπο που εκτιμούν ότι μέσα από τη φυλακή έδωσε την εντολή της επίθεσης.

Ο 32χρονος συνεργάτης του δικηγόρου μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας του ματωμένου σκηνικού αναμένεται να περάσει και πάλι το κατώφλι της ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει μία ακόμα κατάθεση στους αξιωματικούς της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής καθώς αυτό στο οποίο θα επιμείνουν είναι στις λεπτομέρειες για το τι ειπώθηκε λίγο πριν ο ίδιος αποχωρήσει από την αίθουσα συσκέψεων.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση