HomeHL-SportsΞάνθη ΑΕΚ 1-1

Ξάνθη ΑΕΚ 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γκολ του Βράνιες στο 88ο λεπτό η ΑΕΚ κατάφερε να σώσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στα Πηγάδια απέναντι στη μαχητική Ξάνθη, που άντεξε αν και αγωνιζόμενη με εννέα ποδοσφαιριστές, σε ένα ματς με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα.

Oι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 40ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπρίτο, ωστόσο, μετά τις αποβολές των Φλίσκα (55΄) και Σβάρνα (71΄), οι «κιτρινόμαυροι» αύξησαν την πίεσή τους και έστω απέφυγαν την ήττα.

 Μετά τη μοιρασιά στα Πηγάδια η Ένωση έχει 14 βαθμούς και βρίσκεται πλέον στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, την ώρα που η Ξάνθη έχει 10 πόντους.

Αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα είχε η ομάδα του Χιμένεθ, ωστόσο ο γκολκίπερ των γηπεδούχων κατέβασε τα… ρολά, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Ξεκούραστη και με όλα τα επιθετικά «όπλα» στην ενδεκάδα της, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να γίνεται ιδιαίτερα απειλήτική για τους γηπεδούχους.

Αντίθετα, η Ξάνθη προηγήθηκε σε χρονικά κομβικό σημείο με εξαιρετικό απευθείας φάουλ του Μπρίτο στο 40΄.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ήταν «φουλ επίθεση», η απόδοσή της ανέβηκε κατακόρυφα και η ισοφάριση έμοιαζε θέμα χρόνου. Επεσε όμως πάνω στον εκπληκτικό Ζίβκο Ζίβκοβιτς…

Ο Σέρβος γκολκίπερ ήταν πάντα «εκεί» όποτε χρειάστηκε και ιδίως στο 47΄ όταν πραγματοποίησε απόκρουση παγκόσμιας κλάσης σε κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου.

Με τον Λιβάγια να κινείται κυρίως εκτός περιοχής και τον Αραούχο να παραμένει σε «ρηχά νερά», οι φιλοξενούμενοι υστερούσαν επιθετικά.

Ακόμα κι όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φλίσκας (55΄) οι διάδρομοι προς την περιοχή της Ξάνθης παρέμειναν… ερμητικά κλειστοί. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η Ξάνθη η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος…

Στο 73΄ ο Μάρκο Λιβάγια εκμεταλλεύτηκε την απειρία του Σβάρνα (πρώην της ΑΕΚ) κερδίζοντας μια αποβολή που ο νεαρός θα μπορούσε να αποφύγει. Με εννέα παίκτες πλέον, η αποστολή της Ξάνθης απέκτησε χαρακτήρα… έπους.

Κράτησε μέχρι το 88΄ όταν δέχτηκε την ισοφάριση από τον Βράνιες μετά από ατομική προσπάθεια και ασίστ του Μάνταλου. Ακόμα κι έτσι, όμως, αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς που έφτασε του 10 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της κατάταξης.

Κίτρινες: Φλίσκας, Λισγάρας, Μπρίτο, Σιλά – Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Σιμόες, Αραούχο

Κόκκινες: Φλίσκας (56΄-δεύτερη κίτρινη), Σβάρνας (73΄)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): 
Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Κίκε (64΄ Γέντρισεκ), Μπρίτο (75΄ Σιλά), Ρότσε (59΄ Σβάρνας)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): 
Ανέστης, Γκάλο (65΄ Λόπες), Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (76΄ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (69΄ Κλωναρίδης), Μάνταλος, Λιβάγια, Αραούχο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση