HomeUncategorizedΗΠΑ: Διπλωματία με τη Βόρεια Κορέα «μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα»

ΗΠΑ: Διπλωματία με τη Βόρεια Κορέα «μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα»

Επιλέγουν τη διπλωματική οδό, εκτός κι αν...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη διπλωματική οδό εκτός… απροόπτου θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ προκειμένου να περιοριστούν οι κλιμακούμενες εντάσεις με την Βόρεια Κορέα, όπως δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Μάλιστα σημείωσε ότι κατόπιν εντολής που έχει από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «αυτές οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν μέχρι να πέσει η πρώτη βόμβα».

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου CNN «State of the Union», ο Τίλερσον θέλησε να μειώσει τη σημασία μηνυμάτων που είχε αναρτήσει στις αρχές του μήνα στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, λέγοντας ότι χάνει τον καιρό του προσπαθώντας να διαπραγματευθεί με τον «Μικρό Πυραυλάνθρωπο», όπως αποκαλεί ο Τραμπ τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ο Τραμπ κατέστησε σαφές σε εμένα ότι πρέπει να συνεχίσω τις διπλωματικές προσπάθειές μου», είπε ο Τίλερσον.

Στα μηνύματά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναφέρει: «Είπα στον Ρεξ Τίλερσον, τον εξαιρετικό Υπουργό Εξωτερικών μας, ότι χάνει χρόνο προσπαθώντας να διαπραγματευτεί με τον «Μικρό Πυραυλάνθρωπο»»

«Αποθήκευσε ενέργεια Ρεξ, θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», έγραψε σε δεύτερο tweet.

Τα «τιτιβίσματα» του Αμερικανού Προέδρου ήρθαν μία ημέρα αφότου ο Ρεξ Τίλερσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο, ότι η Αμερική συνομιλεί απευθείας με την Βόρεια Κορέα για το πυρηνικό και το πυραυλικό της πρόγραμμα, όμως δεν έδωσε δείγματα ότι ενδιαφέρεται για διάλογο.

Εξέτασαν το εύρος των επιλογών κατά της Βόρειας Κορέας

Την Τρίτη, ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού Τζο Ντάνφορντ «το εύρος των επιλογών» που διαθέτουν για να αντιμετωπίσουν τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Μία ημέρα μετά ο  Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι άναψε το φιτίλι του πολέμου και ζήτησε από τις ΗΠΑ «να σταματήσουν να (μας) επιτίθενται».

«Με τις απειλητικές και ανόητες δηλώσεις του στον ΟΗΕ μπορούμε να πούμε ότι ο Τραμπ άναψε το φυτίλι του πολέμου εναντίον μας», δήλωσε ο Ρι σε μια αποστολή του ρωσικού πρακτορείο TASS που επισκεπτόταν την Πιονγκγιάνγκ.

«Ο αγαπητός μας διοικητής Κιμ Γιονγκ Ουν έχει ήδη προειδοποιήσει έντονα ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ενεργούν με λογικό τρόπο και να σταματήσουν να μας επιτίθενται, αν δεν θέλουν να ταπεινωθούν μπροστά σε όλο τον κόσμο ευρισκόμενες κάτω από τα πυρά μας», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Άμυνας της Σεούλ, είχε αναφέρει ότι Τραμπ ενδέχεται να μεταβεί στην αποστρατικοποιημένη ζώνη κατά την επίσκεψή του στη Νότιο Κορέα τον επόμενο μήνα.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση