HomeHL-9Αποχαιρέτησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Αποχαιρέτησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν το τελευταίο αντίο στον ποινικολόγο, που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του την Πέμπτη.

Βυθισμένοι στη θλίψη, τα παιδιά του και η σύζυγός του, αλλά και η μητέρα του εκλιπόντος, είχαν στο πλευρό τους πλήθος κόσμου, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ελληνικό.

Στην κηδεία παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, αλλά και δικηγόροι. Ανάμεσα στους παρόντες και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Κώστας Καραμανλής, Νίκος Δένδιας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Αλεξία Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βουλγαράκης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Πατούλης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Επίσης το «παρών» έδωσαν ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας και η Αλεξία Μπακογιάννη, η Νίνα Βλάχου.

Επικήδειους εκφώνησαν η αδερφή τού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με δάκρυα στα μάτια, καθώς και ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Δημήτρης Βερβεσός από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Την ώρα που η σορός του έβγαινε από την εκκλησία, λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα, το χειροκρότημα από τους παρευρισκομένους ήταν παρατεταμένο.

Τη βουβή τελετή αμαύρωσε η Ελένη Λουκά, που καταφέρθηκε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον του δολοφονηθέντος δικηγόρου. Ευτυχώς, κάποιοι παρενέβησαν άμεσα και το επεισόδιο έληξε.

Η σύζυγος του εκλιπόντος μαζί με τον γιο της

zafeiropoylos6 zafeiropoylos7

zafeiropoylos1 zafeiropoylos5 zafeiropoylos4 zafeiropoylos3 zafeiropoylos2

Το χρονικό της δολοφονίας

Οι δολοφόνοι είχαν επικοινωνήσει με τον ποινικολόγο το πρωί της Πέμπτης και έκλεισαν ραντεβού για τις 18:30 της ίδιας ημέρα.

Εφτασαν την προκαθορισμένη ώρα, χτύπησαν το κουδούνι και η πόρτα άνοιξε με το πάτημα του μπουτόν. Πέρασαν αμέσως στην αίθουσα συσκέψεων, όπου μαζί με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και τον συνεργάτη του ξεκίνησαν την συζήτηση για την υπόθεση που τους απασχολούσε. Οι δύο συνεργάτες κρατούσαν σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά την ανθρωποκτονία, στην σκηνή του εγκλήματος. Λίγο αργότερα πέρασαν σε διπλανό χώρο που βρίσκεται το γραφείο του ποινικολόγου. Κάποια στιγμή ο 32χρονος συνεργάτης του βγήκε από τον χώρο προκειμένου να απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, φαίνεται να εξελίχθηκε η διαμάχη των δύο ανδρών με τον δικηγόρο.

«Ακουσα έναν πυροβολισμό. Αμέσως τους είδα να περνούν από μπροστά μου. Κρατούσαν και οι δύο όπλα στα χέρια. Πήγα στο γραφείο του Μιχάλη. Τον είδα μέσα στα αίματα και ειδοποίησα την αστυνομία» φέρεται να είπε ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος. Δήλωσε ακόμη ότι δεν είχε ξαναδεί τους δράστες, όπως και ότι την ίδια εντύπωση του έδωσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο γραφείο του απόγευμα της Πέμπτης, ήταν γνωστός δικηγόρος, με παρουσία σε σημαντικές έως πολύκροτες δίκες.

Είχε μακρά συνδικαλιστική δράση και το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Για πρώτη φορά σύμβουλος του ΔΣΑ είχε εκλεγεί το 1996 και το 2005 είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1965 και μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.

Ηταν ένα από τα πέντε παιδιά του τέως προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και της συζύγου του, Ίριδας Ζαφειροπούλου-Σπινθουράκη.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και ασκούσε τη δικηγορία από το 1991. Ηταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού εργαζόταν και ο γιος του, Επαμεινώνδας.

Ο αδελφός του, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, είναι πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο κυρίως με οικονομικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων το εξοπλιστικό και το σκάνδαλο Energa, ενώ ήταν συνήγορος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου ο οποίος κατηγορήθηκε ότι δωροδόκησε Σμπώκο και Τσοχατζόπουλο για να του αναθέσουν την προμήθεια τεσσάρων ιπτάμενων ραντάρ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση