HomeΕΛΛΑΔΑΚεντροαριστερά: Το ΠΑΣΟΚ Πάτρας καταγγέλλει αποκλεισμό περιοχών από τις εκλογές

Κεντροαριστερά: Το ΠΑΣΟΚ Πάτρας καταγγέλλει αποκλεισμό περιοχών από τις εκλογές

Νέα παρατράγουδα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μπορεί να μας χωρίζει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, όμως τα «παρατράγουδα» συνεχίζονται και σε περιφερειακό επίπεδο.

Ο Γραμματέας του Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Πάτρας, Ανδρέας Γιαννακόπουλος, με δήλωσή του κάνει λόγο για αποκλεισμό περιοχών, διαμαρτυρόμενος για την κατανομή των καλπών.

«Σε μια στιγμή, που το εγχείρημα της εκλογής αρχηγού στον προοδευτικό χώρο, φαίνεται να αγκαλιάζεται από χιλιάδες κόσμου σε ολόκληρη την Ελλάδα η τοπική επιτροπή των εκπροσώπων δημιουργεί προσκόμματα στην εκλογική διαδικασία» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η αρχική πρόταση της αρμόδιας για την κατανομή των καλπών στην περιοχή της Αχαΐας, δίνει την αίσθηση μιας προσπάθειας αποκλεισμού περιοχών που έχουν στηρίξει και τιμήσει διαχρονικά τον δημοκρατικό χώρο. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η εξαίρεση της Τριταίας, που αποτελεί διαχρονικά σημείο αναφοράς για τους προοδευτικούς πολίτες του νομού».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Πάτρας προσθέτει επίσης πως «δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πως οι πολίτες της Κλειτορίας θα πρέπει να φτάσουν στα Καλάβρυτα για να ψηφίσουν. Αν σήμερα, στην προσπάθεια αναγέννησης του, ο χώρος δεν ανοιχτεί στην επαρχία, στους αγρότες και σε αυτούς που πραγματικά δοκιμάζονται από την πολιτική της κυβέρνησης αυτής, πότε θα το κάνει; Ο χώρος που πάλεψε για την αποκέντρωση δεν μπορεί σήμερα να εγκαταλείπει την ιστορία του».

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με το tempo24.gr.

Οπως δήλωσε ο Ζήσης Αγγελόπουλος, μέλος νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ: «Η εκλογική διαδικασία της 12 ης Νοεμβρίου έχει ένα μεγάλο στοίχημα, τη μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών της παράταξης. Η εξαίρεση της Τριταίας είναι δυνατόν να αποτελέσει ανάχωμα σε αυτήν την προσπάθεια. Σήμερα, που το εγχείρημα της ανασύστασης αγκαλιάζεται από χιλιάδες πολίτες είναι αδιανόητο να μην πρωτοστατούν σε αυτήν την προσπάθεια περιοχές που παραδοσιακά έχουν στηρίξει την παράταξη κι έχουν αποτελέσει διαχρονικά πηγή δύναμης για τον χώρο».

Και ο Νίκος Λύρας, πρώην Αντινομάρχης, σημειώνει: «Η διαδικασία ανασύστασης του προοδευτικού χώρου που έχει ήδη δρομολογηθεί περνά μέσα από τη μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών. Προς αυτήν την κατεύθυνση θεωρώ αδιανόητη την απουσία κάλπης στα Σαγέικα. Πρέπει να καταστεί σαφές πως περισσότερες κάλπες θα συμβάλλουν στην απρόσκοπτη συμμετοχή των ψηφοφόρων στις διαδικασίες, σε μια περιοχή που συμβολίζει το άνοιγμα της παράταξης σε κοινωνικές τάξεις που διαχρονικά αποτελούν στήριγμά μας».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση