HomeHL-GreeceΑνατροπή: Δεν ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία Ζαφειρόπουλου εκτιμά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ανατροπή: Δεν ήταν συμβόλαιο θανάτου η δολοφονία Ζαφειρόπουλου εκτιμά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ποια στοιχεία οδηγούν στο νέο συμπέρασμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα ανατρεπτικά δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεσης της στυγερής δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η δολοφονία δεν ήταν προσχεδιασμένη, ούτε επρόκειτο για συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το σκηνικό της δολοφονίας δείχνει ότι ενδεχομένως οι δύο δράστες οι οποίοι συνάντησαν τον άτυχο δικηγόρο για περίπου 20 λεπτά κατ’ ιδίαν στο γραφείο του, υπέβαλαν ενδεχομένως αιτήματα για κάποια υπόθεση τα οποία δεν έγιναν αποδεκτά και ακολούθησε η δολοφονία.

Τα στοιχεία που δείχνουν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ότι επρόκειτο μάλλον για δολοφονία «εν θερμώ» και όχι για προμελετημένο έγκλημα είναι τα εξής:

Οι δύο δράστες προσήλθαν στο δικηγορικό γραφείο στην Ασκληπιού 154 με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Παρέμειναν περί τα 20 λεπτά στο γραφείο του

Διακινδύνευσαν να τους δουν αυτόπτες μάρτυρες – όπως ο συνεργάτης του άτυχου δικηγόρου που ήταν στο γραφείο – αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από γειτονική τράπεζα.

Δεν ενδιαφέρθηκαν αν άφησαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό (DNA) το οποίο εντόπισαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες και εικασίες από την πλευρά της αστυνομίας η υπόθεση του «συμβολαίου θανάτου» απομακρύνεται και οι υποψίες πλέον στρέφονται σε άλλο ενδεχόμενο.

Οπως φαίνεται υπήρξε προσέγγιση του δικηγόρου από τους δράστες, είτε για κάποια υπόθεση που είχε αναλάβει ή θα αναλάμβανε, είτε χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα κάποια υπόθεση για να του ασκηθούν πιέσεις ενδεχομένως για θέμα επαγγελματικού ή προσωπικού χαρακτήρα.

Η πλήρης περιγραφή των εκτελεστών του Ζαφειρόπουλου που έχει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στην διάθεσή τους, την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:

Ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 μ. περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 μ. περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση