HomeHL-WorldΝΑΤΟ προς ΗΠΑ και Τουρκία: Βρείτε τα μεταξύ σας και γρήγορα

ΝΑΤΟ προς ΗΠΑ και Τουρκία: Βρείτε τα μεταξύ σας και γρήγορα

«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτές τις διενέξεις»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tις ΗΠΑ και την Τουρκία κάλεσε σήμερα να «επιλύσουν» τις «διενέξεις» τους o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και να «βρουν το συντομότερο δυνατόν λύσεις» στην κρίση με τις θεωρήσεις εισόδου. Παράλληλα προειδοποίησε εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Βόρεια Κορέα, η οποία θα είχε «καταστροφικές συνέπειες».

«Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτές τις διενέξεις» ανάμεσα στις δύο αυτές σημαντικές στρατιωτικά δυνάμεις της Ατλαντικής συμμαχίας, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AFP, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ίδιος υπενθύμισε πως η συνεργασία με την Άγκυρα είναι «κρίσιμης σημασίας» στη μάχη εναντίον των τζιχαντιστικών οργανώσεων στο Ιράκ και στη Συρία.

Εξάλλου ερωτηθείς σχετικά με την πολεμική ρητορική που χρησιμοποιεί ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ όταν αναφέρεται στη βορειοκορεατική κρίση, ο Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «η χρήση της στρατιωτικής ισχύος θα έχει καταστροφικές συνέπειες, πιστεύω πως κανείς δεν το θέλει πραγματικά αυτό».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το δικαίωμα να αμυνθούν και να υπερασπισθούν τους συμμάχους τους, αλλά ταυτόχρονα είμαι απολύτως σίγουρος ότι κανείς δεν θέλει μια στρατιωτική λύση», πρόσθεσε.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση