HomeHL-CultureΕντυπωσιακή έκθεση αφισών του ΕΟΤ στα Χανιά

Εντυπωσιακή έκθεση αφισών του ΕΟΤ στα Χανιά

Εκθέματα από το 1929

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, καθώς, και την ευγενική υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», διοργανώνουν έκθεση αφισών του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού -από την ιδιωτική συλλογή του Λευτέρη Λαμπράκη και με επιμέλεια του ιδίου- με τίτλο «Η Ελλάδα στον κόσμο. Greece the eternal light», από το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, μέχρι και την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει αφίσες από το 1929, χρονιά κατά την οποία -με μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου- συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού (μετέπειτα Ε.Ο.Τ), μέχρι και το 2009.

Πολλές αφίσες αποτελούν έργα σπουδαίων ζωγράφων, όπως  των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Γ. Τσαρούχη, Π. Βυζάντιου, Γ. Βακιρτζή, Π. Τέτση, Μ. Κατζουράκη, Φ. Κάραμποτ, και διάσημων φωτογράφων, όπως των Έλλης Σεραϊδάρη (Nelly’s), Σ. Μελετζή,  Δ. Χαρισιάδη, καθώς, και σημαντικών γραφιστών.

Παράλληλα με τις αφίσες, εκτίθενται μπροσούρες από το 1926 -όταν ακόμη γίνονταν τα πρώτα βήματα προβολής της χώρας μας, πρωτότυπη  τουριστική μακέτα  χρονολογίας 1929-1932, καθώς, και υλικό προβολής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ε.Ο.Τ.

  • Η έκθεση θα λειτουργεί Τρίτη με Κυριακή
  • Ώρες επίσκεψης από τις 09:00 έως τις 14:00
Διαφήμιση
Διαφήμιση