HomeHL-WorldΜαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μαίνονται ανεξέλεγκτες οι πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μεγάλωσε ο απολογισμός των θυμάτων, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι - Δείτε τις φωτογραφίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα περισσότερα θύματα από μία φωτιά στην ιστορία της Καλιφόρνιας είναι οι 31 νεκροί που έχει, μέχρι στιγμής, αφήσει πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από την Κυριακή.

Οι αγνοούμενοι είναι εκατοντάδες ενώ οι σκηνές χάους συνεχίζονται καθώς οι εκκενώσεις είναι αλλεπάλληλες.

Τουλάχιστον 3.500 σπίτια έχουν γίνει στάχτη ενώ η έκταση που έχει καταστραφεί φτάνει το μέγεθος της πόλης της Νέας Υόρκης.

kalifornia-pyrkagies

Η αιτία της πυρκαγιάς επισήμως δεν έχει διακριβωθεί, ωστόσο οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στην πτώση πυλώνων ηλεκτροδότησης από τις ριπές ανέμου της Κυριακής.

Η ανάπαυλα της Τετάρτης και της Πέμπτης στους θυελλώδεις ανέμους επέτρεψε στις πυροσβεστικές δυνάμεις να κερδίσουν έδαφος, ωστόσο από σήμερα το βράδυ αναμένεται να επιστρέψουν δυσχεραίνοντας το έργο των 8.000 πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Οι αρχές προειδοποιούν πως ο απολογισμός των νεκρών είναι πιθανό να μεγαλώσει, καθώς περισσότερα από είκοσι μέτωπα είναι σε εξέλιξη σε οκτώ κομητείες. Οι αγνοούμενοι είναι περίπου 500, αν και οι υπηρεσίες αισιοδοξούν πως τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών απλώς δεν έχουν επικοινωνήσει με τους οικείους τους μέσα στο χάος της φωτιάς και των εκκενώσεων.

kalifornia-pyrkagies3

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση